Pele budak Story Ditambah Fakta Untold Biografi

0
12236
Pele Story budak Ditambah Untold Biografi Fact

Sedengkeun presents nu Story Pinuh ku hiji allah Football anu pangalusna dipikawanoh ku nickname nu; 'Hideung Mutiara.'. Pele budak Story tambah Fakta Biografi Untold brings ka anjeun akun pinuh ku acara kasohor ti jaman budak leutik na saacan tanggal. Analisis ngalibatkeun carita hirupna saméméh Kinérja, hirup kulawarga sarta loba OFF sarta fakta ON-pitch saeutik dipikawanoh ngeunaan anjeunna. Sumuhun, anjeunna teh éta hijina footballer anu surpassed wates alam. Ayeuna tanpa adieu salajengna, nyanggakeun Dimimitian.

Pele budak Story Ditambah Untold Biografi Fakta -Mimiti budak Kahirupan

Edson Arantes do Nascimiento ogé katelah Pele lahir di Três Corações, Brazil, ku Bapak João Ramos do Nascimento alias Dondinho (bapana) jeung Nyonya Celeste Arantes (Ibu).

Anjeunna tumuwuh nepi di kota Três CoraçÃμes, Dina kaayaan Minas Gerais, Kurang leuwih 200 mil kalér-kuloneun Rio de Janeiro. Pele lahir salaku anak kahiji ti kulawarga Dondinho. Kana kalahiran, kolotna ngaranna anjeunna 'Edison ' sanggeus manggihan nu Thomas Edison. Anjeunna oge tumuwuh nepi ngabogaan nicknames budak leutik 2; â € œDico na Peleâ € . kulawargana eweh nu nick-ngaran "Dico" nu hartosna â € ~Son of a Warriorâ € ™. dad Pele urang, ogé katelah Dondinho ieu dianggap ku loba salaku soldadu di pitch nu. Anjeunna hiji footballer macul.

nickname nu "Pele" sumping ti mates kelas na di sakola. Pele éta tipe senang nu moal bakal papisah babaturan troubling sarta nyieun fun manéhna di sakola. Anjeunna bakal seuri sanajan kaganggu. Najan kitu aya babaturan limits.These sahiji na nyokot kauntungan tina cara pelafalan bad-Na. Deui lajeng di sakola, Pele ieu dipaké pikeun ngucapkeun nami kiper Vasco da Gama lokal favorit na 'Bili' as "Tihang". Cara lepat nya ku pelafalan nami dijieun sakelas pikeun bohongan anjeunna. Lantaran kitu, a aranjeunna mutuskeun pikeun masihan anjeunna nickname nu "Pele" kalawan saeutik pangaweruh implication -na pikeun masarakat maén bal. Kanyataanna, sakelas na pernah terang ieu ngaran emas. Hiji ngaran anu dibikeun kaluar tina lulucon. Hiji ngaran nu jadi greatest, ngaran malah leuwih gede ti 99.9% dunya geus kantos dipikawanoh.

Numutkeun hiji wawancara, Pele sakali ngomong nami éta mimitina mangrupa nickname budak leutik sarap, nu manehna teu resep. Waktu ditanya Naha? ieu naon cenah ...

Ieu lain nickname Kuring hayang jadi anak. kulawarga kuring nyebut kuring Dico, mates abdi di jalan disebut kuring Edson. Nalika aranjeunna mimiti nyauran kuring Pelé kuring henteu hayang ka. Teu sangka ieu ngaran sarap. Ayeuna anjeun malah tingali eta dina Kitab Suci. Dina Ibrani Pele hartina mujijat. A theologian kapanggih ieu, lajeng ngawartoskeun kuring. Nu hartina, na aya dina Kitab Suci.

deui lajeng lamun ceuk batur, "Hei, Pele," Abdi ngagorowok deui meunang ambek. Dina hiji kasempetan kuring ditinju a classmate kusabab eta na earned a gantung dua poé. Ieu, predictably, teu boga pangaruh nu dipikahoyong. kids lianna sadar eta annoyed kuring na ngarah dimimitian nelepon kuring Pele malah leuwih. Lajeng abdi sadar yen ieu mah nepi ka kuring naon Kuring disebut. Ayeuna Abdi bogoh nami - tapi balik mangka tatu kuring nepi teu tungtung ".

Pele budak Story Ditambah Untold Biografi Fakta -Dream Boyhood na

ngimpi boyhood Pele ngeunaan jadi pilot ieu motong pondok ku hiji kajadian naas lamun pesawat lokal nabrak deukeut imahna, killing nu pilot jeung sakabéh panumpang dina dewan.
Ngora Pele sakali ditinggalkeun imahna sarta indit ka rumah sakit pikeun nempo pamarikasan mayit keur neangan sebab matina jeung, kana ningali layon pilot urang, anjeunna mutuskeun yen ngimpi boyhood na bakal cease. Memang karir tina planes ngalayang Teu keur anjeunna.

Salaku tuah bakal mibanda éta, nurturing tret bapana ngalegaan nepi bal ogé, sarta Dondinho janten palatih sepakbola profésional munggaran Pele urang. Pele recounts rojongan indungna ngeunaan ambisi nya budak leutik pikeun jadi pilot profésional. Anjeunna teu pleased ningali manehna nyokot bal sakumaha karir.

Pele budak Story Ditambah Untold Biografi Fakta -Rising Ti kamiskinan

kulawargana ieu struck ku kamiskinan. Pele dirina pernah anak makmur. Mulang teras, monies saku anu dibikeun ka manehna teu bisa malah mampuh bal hiji. Salaku budak hiji, Pele dipaké pikeun maénkeun ku sock boneka jeung kertas sakumaha anjeunna teu bisa mampuh mésér bal ka tetep di imahna. Di sawatara titik, anjeunna dicoo bal kalayan mangoes mangsa ngarecah. Salaku hasil monies saeutik enya kitu, Pele kapaksa nyandak up rupa jobs ganjil salaku anak ka earn duit tambahan. Anjeunna nampa palajaran mimiti di soccer ti bapana sarta dicoo pikeun sagala rupa tim amatir dina nonoman-Na.
Ieu didnt nyandak lila saméméh Pele noticed anjeunna geus dikaruniai bakat gaib pikeun kaulinan. Anjeunna ngamimitian kaluar sareng gaya maén bal tina own.This na anjeunna nimukeun bari lakukeun loba bal indoor. Dina Brazil dina wayah éta, maén bal Rohangan ieu jadi populér.
Pele éta memang hijina kids ngadominasi sakabéh bangsa. Ieu dribbling Na, ngalirkeun pangabisa nyetak keterampilan, Pace sarta hasil ahir nu propel anjeunna ka stardom.

Pele budak Story Ditambah Untold Biografi Fakta -Kahirupan kulawarga

BAPA: Bapana Pele urang, João Ramos do Nascimento alias Dodinho lahir dina 2nd Oktober 1917. Anjeunna maén bal ti Brasil puseur maju narajang tur éta henteu ngan bapa, tapi hiji mentor jeung sahabat kana putrana, Pelé.

Pele budak Story Ditambah Untold Biografi Fakta -
Pele (Kénca) jeung Rama, Dodinho (Katuhu)

Dondinho dicoo pikeun Jumlah klub leutik mangsa taun karirna. Malah thou anjeunna did't nyieun teuing gambaran kawas putrana, anjeunna tumaros hal putrana éta teu bisa ngéléhkeun dina karir legendaris Na. Anjeun bakal dibere nyaho yen anjeun baca liwat.

Deui lajeng dina poé maén Na, bal éta antara karir sahenteuna dibayar. Ideally, footballers éta antara poorest di nagara éta. Lantaran kitu, Dondinho éta goréng. Anjeunna pensiunan mimiti alatan kabutuhan sangkan leuwih duit ti jobs lianna. Saatos pangsiun bal, Dondinho nyokot proyek ti rumah sakit cleaner dimana manehna nyieun tunai tambahan pikeun rojong karir putrana urang.

Dondinho diajarkeun Pele kumaha lulus akurat, nedunan seni dribble, pamakéan taktak feint ninggalkeun pembela pikeun maot, sarta ngarobah Pace gancang mun outmaneuver pembela. Sarta leuwih tur saluareun aspék téknis maén bal, Pele diajar hal. Anjeunna diajar kumaha carana janten lalaki nyata bari belanja waktos kalawan bapana. Pele Young diturunkeun kabagjaan sarta markisa ti bursa playful deui mudik manéhna kalayan bapana. Leuwih ti éta, anjeunna dipikacinta cara ramana nyandak pendapat na serius, lamun manehna éta lalaki hiji.

Bari Dondinho digawé di bangsal, manéhna bakal dzikir ngeunaan pamaén kawentar anjeunna ngalaman Nyanghareupan, sarta ngobrol ngeunaan lanceukna heubeul sorangan, anu kungsi ditingalikeun jangji rongkah sakumaha footballer a tapi maot dina 25.

Loba karirna geus lengkep. Najan kitu urang ulah nyaho yén sacara kasar kawas dua belas taun dina pitches kokotor bal tina Brazil, Dondinho junun gol 893 dina kaulinan 775 kaasup 19 dina kaulinan 6 pikeun Brazil.

Dondinho éta jumlah 9 Palasik sedengkeun putrana Pele dicoo salaku angka 10. Pele opted pikeun peran deeper dimana manehna bisa orchestrate serangan ogé datangna ka hareup.

Kiwari ieu rékamanna. Dondinho sakali ngoleksi lima gol jeung sirah na dina hiji patandingan. Pelé sempet salawasna dicita ngéléhkeun catetan ieu tapi éta pernah bisa ngaliwatan kaluar karirna. Dondinho dipingpin gol masih tetep hiji catetan dunya resmi sarta karya anu Pele dirina boro bisa yakin. Waktu ditanya ngeunaan eta, Pele sakali ngomong; â € œOnly Allah bisa ngajelaskeun kumaha dad kuring tuh € that.â

Dondinhoâ € ™ s brilliance ngan bisa dikedalkeun ka dieu sakumaha kami geus inget manehna bari nulis ngeunaan putra legendaris na â € ~Peleâ € ™. Dondinho cicing keur 89 taun. Anjeunna maot dina 16 Nopémber 1996 di sà £ o Paulo.

Pele budak Story Ditambah Untold Biografi Fakta -Kahirupan kulawarga

indung: Pele kagungan hiji indung overprotective ngaranna Bu Celeste Arantes. Biasana ieu sakaligus mangrupa babu saméméh ngarobah ka pamajikan pinuh waktu imah. Hayu urang geus ngomong tukangeun unggal lalaki hébat mangrupa awéwé malah leuwih gede. hal ieu, éta téh indung gede.

â indung € œMy nyaéta awéwé hebat, â € ceuk Pelà ©. â € œSheâ € ™ s salawasna cared ngeunaan kulawarga kuring jeung atikan kuring, sarta manehna diajar bahasa sunda kumaha hormat urang. Manehna masihan abdi kasempetan pikeun diajar kumaha carana hormat people.â €

Maranéhanana pohara deukeut sagampil Pele oge deukeut dad-Na. cukup Narikna, indungna teu salawasna onboard kalawan saeutik Pelé kenging gelar pamuter maénbal. Dona Celeste, anu salawasna katingali kaluar pikeun barudak nya, ningal soccer sakumaha duanana mangrupa â € œdead-tungtung pursuitâ € jeung "A pasti ath mun kamiskinan." Manehna hayang Pelà © bade difokuskeun studi na gantina.

Manéhna kawas Malaikat linggih dina taktak Pele urang, salawasna encouraging anjeunna ngalakonan katuhu, moral, hal konstruktif. Numutkeun Pele, â € œIn pamadegan taun mimiti, nalika manehna bray kuring maén bal, manehna bakal masihan abdi lashing verbal alus. Sarta kadangkala loba parah! € â

Pele budak Story Ditambah Untold Biografi Fakta -hubungan Kahirupan

nikah kahijina éta kalayan Rosemeri dos Reis Cholbi di 1966.

pasangan ieu dikaruniai dua putri. Aranjeunna cerai di 1982. Ti 1981 dugi 1986, anjeunna romantically aub kalawan Xuxa, saha, anjeunna dibantuan jadi modél. Xuxa éta wungkul 17 taun heubeul nalika aranjeunna mimiti tanggal.

Dina 1994, anjeunna nikah psikolog jeung injil penyanyi Assíria Lemos Seixas. Pelé musnah jauh lawon nalika anjeunna inget kaliwat galumbira na mangsa kawinan na kalawan Assiria Seixas Lemos on April 30, 1994 di kota basisir Recife, Brazil.

Leuwih ti 170 pulisi kaayaan dijaga pasangan jeung sémah 300 di Garéja Anglikan Episcopal. Mimitina mah ieu nikah kadua pikeun duanana. Manéhna ngababarkeun kembar, Yosua jeung Celeste. Aranjeunna dipisahkeun dina 2008.

On June 2016, Pele, 75, nikah Marcia dina upacara kaagamaan leutik di Guaruja di basisir Sao Paulo, Brazil.

béntang soccer di pensiunan geus dina hubungan kalayan Marcia salila genep taun sateuacan nikah maranéhanana.

Pele budak Story Ditambah Untold Biografi Fakta -Otong

Lamun datang ka gaya hirup, sababaraha atribut ti Pele bisa dirasakeun. Heula, he love posing pikeun gambar. Di handap ieu mangrupa Pelé stylish posing di hareupeun a Mercedes-Benz di 1970. gambar flashy nya éta pas, sabab na muter dina widang earned anjeunna teh nickname "O Rei Pelé," hartina "The King Pelé".

Diomongkeun di Otong, titik sejen sia nyokot catetan tina. Anjeunna mikanyaah maén gitar-Na. Dina pic handap, Pelé relaxes ku hotél kolam renang jeung gitar na sanggeus Piala Dunya 1970 di Mexico. Turnamén ieu musik pikeun Ceuli-Na, sakumaha Brazil ngaku katilu judulna Piala Dunya na.

Pele budak Story Ditambah Untold Biografi Fakta -A Media Target & Nasional peureum

Pelé imut bari ngumbah di kamar mandi dina Méi 1963. Anjeunna hiji udagan média madhab manéhna indit, jadi nu footballer paling legendaris kantos.

Pamarentah Brasil ngadéklarasikeun Pelé hiji harta nasional resmi di 1961 pikeun nyegah manehna tina keur dibikeun kaluar nagara.

Pele budak Story Ditambah Untold Biografi Fakta -Cinta keur Neymar

Duanana nyaéta best of babaturan na leupas. Numutkeun Neymar, "The titik balik tina hirup mah lamun raja bal, Pele mimitina disebut kuring. Anjeunna ngawartoskeun kuring keur snub Chelsea ". Neymar geus sakali acan gambar maén kalawan legenda. Pele percaya Neymar ukur boga pikeun ngaronjatkeun pangabisa judul pikeun ngaleuwihan Real Madrid urang sadaya-waktos goalscorer ngarah Cristiano Ronaldo.

Pele budak Story Ditambah Untold Biografi Fakta -Perang sipil cease Seuneu

Dina urutan tetep duit rolling di, sabagean mayar Pele urang gajih, sabagean nyieun duit pikeun klub ti asset hadiah maranéhanana, Santos toured dunya maén friendlies profil tinggi, di expense bentuk domestik maranéhanana. Hiji ramah di Lagos, Nigeria ditanya dua faksi dina Perang Sipil Nigerian mun nelepon hiji gencatan senjata 48 ngarah bisa lalajo anjeunna maén. Duanana pasukan Federal na Biafran rebel Nigerian diawaskeun Pele maén dina nganjang ka bangsa perang-torn maranéhanana. Pele éta amazed nalika anjeunna saw Nigeria pikeun kahiji kalina.

Pele budak Story Ditambah Untold Biografi Fakta -Karir mimiti & prestasi

Pele disaluyuan ku Santos nalika anjeunna 15. Anjeunna ngoleksi opat gol kana perdana liga na dina patandingan ngalawan Persib Korinta on September 7, 1956.

Anjeunna prolific malah di nonoman-Na, spearheading Tim Nasional 1958 Brazil ka kajawaraan Piala Dunya ngaliwatan Swédia di 17 umur.
Di 17, Pele jadi juara kantos bungsu tina hiji Piala Dunya. Anjeunna oge ngoleksi dua kali dina final ngalawan sisi imah Swédia. Tujuanana kahijina mana anjeunna flicked bal leuwih bek a sateuacan volleying kana sudut bersih, ieu dipilih salaku salah sahiji tujuan pangalusna dina sajarah ti Piala Dunya.

Handap gawang kadua Pelé urang, pamuter Swedia Sigvard Parling engké bakal mairan; â € œWhen Pelà © ngoleksi tujuan kalima di nu Final, kuring kudu jujur terus ucapkeun Kuring ngarasa kawas € applaudingâ

Ieu di Piala Dunya 1958 yén Pelà © mimitian ngagem jersey kalawan jumlah 10.

Pelé ogé maén dina Championship Amérika Kidul. dina kompetisi 1959 anjeunna ngaranna pamuter best of turnamén jeung éta scorer luhur kalawan gol 8, sakumaha Brazil sumping kadua najan sabenerna unbeaten di turnamen.

A goalscorer prolific, anjeunna dipikawanoh pikeun pangabisana pikeun antisipasi lawan di wewengkon na rengse kaluar Chances kalawan shot akurat tur kuat kalawan boh suku.

Pele Story budak Ditambah Untold Biografi Fact
Peleâ € ™ s Style has tina Play

Di antos, November 19 katelah â € ~Pele Dayâ € ™ ngagungkeun ka ulang gawang 1,000th Na.

Pele Story budak Ditambah Untold Biografi Fact
Peleâ € ™ s 1000 Goal Tandaan

Pele nyaéta kalima dina sagala-waktu daftar goalscorers Piala Dunya kalawan 12 â € "jeung kadua pangluhurna-ditempatkeun Brasil tukangeun Ronaldo.

Pele Story budak Ditambah Untold Biografi Fact

Nalika Pele pensiunan, JB Pinheiro, anu duta Brasil kana PBB, ngadawuh: "Pele dicoo bal pikeun 22 taun, sarta dina jangka waktu anu manéhna leuwih ngamajukeun silaturahim dunya tur fraternity tinimbang duta séjén di mana waé."

Pele ngoleksi 92 hat-trik, sarta ngoleksi opat gol kana kali 31, lima di genep kali, sarta sakaligus ngoleksi dalapan dina hiji patandingan. Sarta loba gol Pele urang anu ngoleksi sareng najong sapedah.

Pele Story budak Ditambah Untold Biografi Fact
Pele: The Kick sapédah Master

Pele ngoleksi tilu atawa leuwih gol hiji staggering kali 129 salila karirna. 1 dina gol karir. 1, 280 di 1, 360 kaulinan. Anjeunna oge nyepeng catetan dunya pikeun trik hat. 92 dina total. Pele pernah percaya dina hukuman. Anjeunna sakali ngadawuh: "A pinalti nya cara cowardly nyitak".
Dina 1997, Pele dibéré hiji Knighthood Britania husus. Anjeunna diangkat jadi Menteri Olahraga di Brazil di 1995, porsi dugi 1998. Anjeunna milih atlet abad ku Komite Olimpiade Internasional (IOC) dina 1999. Pele ieu inducted kana JABAR Aula Nasional Inohong di 1999.

Pele budak Story Ditambah Untold Biografi Fakta -dihormat Jersey

Nalika Pele dicoo pikeun New York, jadi loba lawan-Na hayang swap kaos jeung anjeunna nu klub kungsi masihan unggal lawan maranéhanana kaos a sanggeus unggal cocok. "Pele éta daya tarik utama," nyebutkeun Gordon Bradley, salah sahiji gerbong klub urang wanoh. "Sok we kapaksa nyandak 25 atanapi 30 kaos jeung kami mun cocok a -. Disebutkeun, urang kukituna pernah geus ngagaduhan kaluar tina stadion hirup"

Pele budak Story Ditambah Untold Biografi Fakta -Teu babaturan pikeun Maradona

Pele na Maradona téh boro babaturan. Dina 2010, Pele ceuk sahiji Argentinian: "Nya eta mah hiji conto alus keur para nonoman. Anjeunna kagungan kado Gusti-dibikeun keur bisa maénkeun bal, sarta yén nyaéta naha anjeunna geus untung ".

respon Maradona urang: "Saha paduli naon nyebutkeun Pele? Anjeunna milik di musium a ".

Pele Story budak Ditambah Untold Biografi Fact
The Pele / Maradona sihungan

Pele ceuk dina 2006: "Kanggo 20 taun maranéhna geus tanya kuring dina sual nu sarua, saha nu greatest? Pele atanapi Maradona? Walon kuring anu kabeh geus maneh mun geus katingal di fakta - sabaraha gol teu anjeunna skor kalawan suku katuhu na atawa kalayan sirah na "?

Pele budak Story Ditambah Untold Biografi Fakta -Goodwill Duta PBB

A spokesperson ogé hiji atlet, Pelé diwanohkeun hiji kampanye anti narkoba saméméh hiji patandingan kalawan Diego Maradona jeung Michael Platini on May 23, 1988 di Perancis. Anjeunna dipaké Kinérja na nyieun béda sanggeus soccer, porsi salaku duta PBB pikeun ékologi sarta lingkungan.

Pele Story budak Ditambah Untold Biografi Fact
Pele: The goodwill PBB Duta

Pele geus digawé salaku duta goodwill UNICEF jeung salaku duta PBB, gawe ngajaga lingkungan na tarung korupsi di Brazil.

Pele budak Story Ditambah Untold Biografi Fakta -A Video Game dingaranan ti namina

Pele miboga kaulinan video dingaranan ti namina deui dina 1980s disebut 'Pelé urang JABAR'. Na kaulinan soccer keur Atari 2600, sarta rada jigana pangkolotna selebritis dasi-di vidéo game. Kaulinan ngidinan Anjeun skor gol sakuliah Amérika Kidul.

Pele Story budak Ditambah Untold Biografi Fact
Pele urang JABAR Game

Dina maén éta, Anjeun pertama kali ngamimitian di jalan ti Brazil, jeung nedunan nembak trik keur outplay kiper. Lajeng, indit neighborhoods anyar dina jalan Anjeun ka stadion badag.

Pele budak Story Ditambah Untold Biografi Fakta -Promosi boot-Na

Salaku anjeunna disiapkeun keur kick off di kaulinan mangsa Mexico '70, Pele gestured ka wasit anu anjeunna diperlukeun keur dasi laces Na. The kaméra panned ka nembongkeun maju urang Puma sapatu - parusahaan salajengna ngalaman hiji dorongan jualan badag.

Loading ...

Leave a reply

Mangga asup comment Anjeun!
Mangga asupkeun ngaran anjeun di dieu