Carita Budak Budak Akanji Ditambahkeun Fakta Biografi Untold

Panungtungan diropéa

Biografi Manuel Akanji kami nyayogikeun jangkauan pinuh tina Carita Budak Leutik, Kahirupan Awal, Kolot, Fakta Kulawarga, Istri, Barudak, Kahirupan Pribadi sareng Fakta Gaya hirup. Éta analisa lengkep tina Life Life-Na, ti mimiti mimiti nepi ka nalika anjeunna janten kawéntar.

Biografi Manuel Akanji Lah, Hirup Aula sareng Rise Na. 📷: ScoutNationHD sareng Instagram.

Leres, anjeun sareng kuring terang éta Manuel Akanji nyaéta Pamuter turunan Nigerian jeung prototipe ti bek tengah modern. Nanging, ngan sababaraha fans maén bal anu parantos nganggap maca Biografi Manuel Akanji anu kami atos siap, tur éta rada pikaresepeun. Ayeuna tanpa ado salajengna, hayu urang mimitian.

Carita Budak Leutik Akanji:

Pikeun ngamimitian, ngaran lengkepna nyaéta Manuel Obafemi Akanji. Swiss Footballer lahir dina dinten ka-19 Juli 1995 ka indungna, Isabel Akanji sareng bapakna, Abimbola Akanji di Neftenbach, hiji kotamadya di Swiss. Gambar di handap ieu, orok anu dicampur gaul campuran dugi ka dunya sapertos anak kadua sareng putra ti kulawarga Akanji.

Anu pangheulana poto Poto budak leutik Akanji. Sakedik Obafemi lahir salaku putra kahiji kulawargana. 📷: Instagram.

Saeutik Manuel ngagaduh barengan saderek dua saderekna anu ngaliwat namina; Girimis sareng Sarah. Sadaya duduluran lahir kana rumah tangga anu ngagaduhan olahraga anu ngalir sadaya urat. Mimiti nalika murangkalih budak, Manuel, Sarah sareng Michelle mimitian ngiringan tapak suku kolot anu gemar olahraga anu urang bakal ngenalkeun dina sub-bagian salajengna.

Asal Kulawarga Akanji:

Mimiti sareng utami, maén bal Swiss dilahirkeun ka indung Swiss sareng bapa Nigerian. Éta moal mungkin pikeun kolotna pendak sareng kolotna Manuel Akanji upami bapakna henteu ngantunkeun tugas kauangan di Lagos, Nigeria pikeun relokasi Swiss.

Kolot Kolotna Ibu Bapa Akanji, Abimbola Akanji sareng indung, Isabel Akanji. 📷: IG.

As BundesligaLaporan sasarengan, Abimbola Akanji mangrupikeun ahli finansial Nigeria anu sakali maén bal amatir dina taun ngora. Di sisi anu sanésna, indungna Isabel Akanji, nyaéta tilas pamaén ténis. Sanggeus diajar ieu, anjeun bakal satuju sareng kuring yén Manuel ngagaduhan akar Swiss-Afrika anu sampurna.

Latar Kulawarga Akanji:

Ngabogaan bapa anu ahli artos di salah sahiji pusat kauangan pusat utama Éropa (Zurich) pasti nyarioskeun seueur latar tukang anu beunghar. Naon ngeunaan hiji ibu anu unggul salaku pamuter ténis? Tina premis anu di luhur, éta jelas Manuel Akanji haji ti kulawarga anu mulya.

Ditilik tina poto-poto nalika anjeunna mimiti, budak ngora katingalina mangrupikeun jenis budak anu sepuhna tiasa ngical anjeunna koleksi pangumpulan kaulinan olahraga. Nalika murangkalih alit, saeutik Manusia dipikacinta numpang sapedahna. Hayu urang teu hilap, anjeunna kéngingkeun kipas Manchester United.

Tanda budak leutik bagja. Kolotna sepuh Manuel Akanji mangrupikeun jinis anu sanggup anjeunna kumpulan pangumpulan kaulinan olahraga. 📷: Picuki.

Carita Pendidikan Budak Akanji- Pendidikan:

Sapertos rata-rata anak Swiss, anjeunna mimiti TK di yuswa 4 sareng sakola dasar dina yuswa 6. umur ti mimiti, kolotna Manuel Akanji nganggap pendidikan salaku penting pisan. Nalika di sakola, si budak leutik ngagaduhan reputasi pikeun ngémutan pasangan na ku nomer sareng aritmatik méntal. Nyarioskeun perkawis pangalaman di sakola, Akanji sakali saur.

Kuring resep eta. Balik deui, upami aya tanda sareng lima nomer anu béda, kuring bakal nungtut sagala jinis tugas aritmetika kaluar ti éta. Kuring ogé tiasa ngapalkeun nomer panjang.

Ti kaopat dugi ka kelas kagenep, kuring ogé ngagaduhan guru anu rutin ngatur turnamén dina aritmetika méntal. Kompetisi ieu motivasi kuring salaku kuring ampir ampir unggal waktu.

Manuel Akanji Biografi- Ngawangun Karir:

Salaku budak ngora, Obafemi maénkeun maén bal nalika ngarobih kelas sareng sareng réréncangan saatos sakola. Katuhu ti mimiti, modél panakawan na seueur anu janten bapa Nigerian na, Abimbola.

Mimiti, bapak super anu kantos ngagaduhan karir anu gagal biasana hoyong putrana ngabenerkeun salahna sareng hirup impian kulawarga Akanji. Ngomongkeun ngeunaan kumaha dadna aya pangaruhna ka buruan, Manuel sakali nyarios;

Kuring biasa ningali bapa kuring maén bal dugi ka kuring hoyong nyobian éta sorangan.

Abdi ogé ténis. Tapi Nalika latihan maén bal janten langkung parah, kuring nyerah ténis sareng sakola.

Manuel Akanji Biografi- Kahirupan Karir Awal:

Dina yuswa 9 taun, pamuda Manuel Akanji ngagaduhan ngadaptar di FC Wiesendangen, tim olahraga Amatir di lingkunganana. Panginten anjeun teu pernah terang, anak muda mimiti ngiringan karirna salaku tengah tengah sareng winger. Balik harita, sadayana terang anjeunna salaku budak anu diliput tingkat, saurang anu mimiti ngumpulkeun pujian dina yuswa anom pisan.

Naon budak anu katingali seukeut! Muda Manuel Akanji mimiti ngumpulkeun medali bal nalika umur ngora pisan. 📷: IG.

Kéngingkeun seueur kesan sareng akademi kahijina anu katarik FC Winterthur, dina yuswa 11. taun ieu mangrupikeun akademi anu langkung ageung anu maén dina tingkat kadua maén bal Swiss. Di dinya, Manuel Akanji teras naék ngalangkungan jajaran nonoman, hiji lagu anu nyababkeun kalulusan bal-balan sukses. Henteu hilap, anak muda ngan janten bek tengah dina yuswa 17 taun.

Manuel Akanji Biografi- Jalan pikeun Inohong Rame:

Saatos gelar lulusan akademi, maén bal Swiss, berkat kerja keras, langsung janten bagian tina tim pangpayunna. Luhureun, kabagjaan kulawarga Manuel Akanji teu terang wates dina waktos anjeunna nampi telepon nasional janten bagian ti tim Swiss-20. Ti moment éta, anjeunna terang yén anjeunna dituju kanggo super-stardom.

Saatos kamajuan anu seukeut sareng tim nasional, FC Basel, klub panggedéna di Swiss, perhatosan sareng ngalaksanakeun Akanji dina taun 2015. Nalika di bandung, Super Central Back ngabantosan aranjeunna pikeun menang Swiss Swiss sareng Liga Super ganda. Ngahontal prestasi ieu nyababkeun para pramuka ti Klub Besar Éropa anu nelepon jasa-Na.

Manuel Akanji FC Basel Suksés mangrupikeun, titik balik tina karirna. 📷: Pinterest.

Manuel Akanji Biografi- Usaha Kémutan Rame:

Berangkat miang Sokratis Papastathopoulos ka Arsenal, Borussia Dortmund mimiti narékahan pikeun milarian aya batur pikeun ngeusian sapatu Yunani. Kabeneran, Manuel Akanji janten pilihan akhir BVB. Dimimitian karir Dortmund anu saé nyababkeun panggero piala 2018 Dunya, dimana anjeunna barengan Haris Seferović, Granit Xhaka, sarta Xherdan Shaqiri jsb ngabantosan Swiss ngahontal tahap ketukan.

Dina waktu nulis biografi Manuel Akanji, Central Defender ayeuna ningali salaku Samaun sareng salah sahiji Bundesliga Terpanjangna. Ti saprak ngagabung dina klub Jérman, ayaanana parantos ningkat ku leaps sareng bounds. Bener sataun ngagabung sareng BVB, Obafemi ngabantosan sisina menang 2019 DFL-Supercup.

Peminat maén terang HENTEU gampang titik pembela sentral super gancang- ngobrol ngeunaan anu dipikaresepna Raphael Varane. Nanging, kami bagja ningali béntang-gancang CB anyar dina jalma Manuel Akanji. Éta ngan ukur janten waktuna sateuacan maén bal Swiss mekar na janten bakat kelas dunya. Saterasna, sakumaha anu disarioskeun (kaasup sorotana di handap), ayeuna mangrupikeun sejarah.

Manuel Akanji Cinta Carita:

Kalayan ngumbara langkung saé sahingga janten juru sepak profésional, maén bal Swiss dina hiji waktos karasa peryogi jalma anu bakal janten Halusna Langkung saé. Anjeunna peryogi kabogoh anu bakal mastikeun stabilitas émosional, kamajuan sareng pangembangan jangka panjang salaku maén bal.

Buku Panduan Akanji ngagaduhan Aktipkeun ti mimiti, ku Melanie:

Papanggih Melanie, anjeunna mangrupikeun urut kabogoh anu amis sareng bidadari sareng Istri Ayeuna Manuel Akanji. 📷: Facebook

Sawatara lima taun ka pengker saprak Biografi Manuel Akanji ayeuna dipasang, footballer tepang sareng Pretty Damsel anu dipasihan ku nami Melanie Windler. Rapatna nyababkeun silaturahim sareng hiji Akanji ambisius, janten hayang pisan naroskeun ka anjeunna pikeun titimangsa. Sedih, anjeunna langkung-teras ngagegos sadaya hal sareng ngagaduhan ka handap.

Kumaha Akanji kéngingkeun deui Melanie Heart:

Narikna, Lover Boy henteu nyerah. Tilu dinten saatos patepungan kahijina, Melanie Windler ngumbara ka Amérika Serikat pikeun mahasiswa tukeur semester, salami opat bulan. Manuel Akanji neraskeun anjeunna kaburu jauh.

"Kuring ngantosan anjeunna," terang tukang maén bal, seuri. "Janten janten sabar dilakukeun kuring meunang haténa."

Melanie Windler janten Kabogoh Manuel Akanji sakitar Séptémber 2015. waktos ieu ogé pakait sareng anjeunna nalika gabung ka FC Basel. Éta hiji waktos anjeunna henteu acan gaduh Kinérja.

Manuel Akanji, sapertos kalolobaan guys, kedah nerapkeun kasabaran pikeun meunang haté ti jalma anu dipikacinta. Anjeunna Melanie, pamajikanana anu bakal datang. 📷: IG

Proposal ieu:

Dina triwulan akhir taun 2018, tepatna tanggal 28 Séptémber, maén bal Swiss janten cekap ngalanténkeun patarosan pamungkas. Obafemi ngusulkeun ka Melanie, Kabogoh na. Anjeunna dilakukeun sacara umum via Instagram kalayan caption;

Anjeunna mangrupikeun hiji💍

Mariage The:

Manuel Akanji sareng Melanie Windler ngagungkeun pernikahanna dina kaping 23 Juni 2019 di Mallorca, pulo panggedéna di Spanyol. Acara mangrupikeun upacara anu ngagaduhan babaturan, babaturan deukeut sareng anggota kulawarga salaku tamu anu diulem.

Présidén Manuel Akanji- The Swiss Nigerian kawin kabogohna anu geulis, Melanie dina Juni, 2019. 📷: Instagram

Kusabab ngahijikeun panangan, duanana Manuel Akanji sareng garwa Melanie katingal rutin aya teras-terasan hirup di tujuan laut Éropa anu populer. Tina poto-poto di handap ieu, anjeun bakal nyadar duanana bakal janten kolot.

Kadua pencinta langkung milih nyéépkeun waktos sepi di tujuan laut anu populér. 📷: Picuki
Dina masihan ayeuna ieu Bio, maén bal Swiss sareng pamajikanana duanana kolotna ka budak orok anu aranjeunna parantos dijantenkeun- Aayden Malik Adebayo Akanji. Ngaran tengah putrana ngajantenkeun patarosan naha anjeunna muslim. Teu hilap, sakedik Aayden Akanji lahir nalika Pandémik Conoravirus.

Fakta Gaya hirup:

Pikeun maén bal, artos penting pisan sareng nangtung pikeun alesan nyata panginten anjeunna damel pisan. Dina bagian ieu, kami bakal nyarioskeun kumaha cara Manuel Akanji ngangge gajih mingguan € 48,000-na sareng gaji taunan 2.5 juta gaji taunan.

Mobil Akanji Manuel:

Pikeun jalma anu teu terang, maén bal resep ngagem baju anu cocog, khususna anu cocog sareng warna Range Rover na. Sakumaha ditingali di handap, salah sahiji warna karesepna nyaéta warna bodas, sareng anjeunna resep ngagem polo bodas, anu cocog sareng warna mobilna.

Mobil Checkout mobil Manuel Akanji, Range Rover. Footballer terang terang kumaha carana nyéépkeun dirina. 📷: Picuki.

Upami maén bal Swiss teu ngagem dina mobil bodas sareng pakéan baju, anjeun dipikaresep bakal ningali anjeunna dina warna favorit kadua, nyaéta 'Hideung.' Ayeuna aya patarosan! - Naha Manuel Akanji katingalina langkung asik sareng baju mobil hideung-hideung ti baju bodas di luhur?

Manuel Akanji mikanyaah dina baju hideung pikeun cocog mobilna. Sama sapertos anjeunna ngalakukeun sareng baju bodas sareng mobil na. 📷: IG

Roda Kakuatan:

Henteu aya anu damel sepak bola katingal langkung saé tibatan ningali éta dina sapédah kakuatan opat roda. Manuel Akanji pisan urang sorangan anu kipas tina éta. Ningali sadaya koleksi mobil-Na, anjeun bakal satuju sareng urang yén anjeunna, sasama anu narik, boh sareng dina pitch.
Checkout listrik kakuatan opat roda Manuel Akanji. Jamaah maén bal-balan pikeun nunjukkeun kabeungharan na. 📷: Insta

Kulawarga Kulawarga Akanji:

Nangkeup asih tina kulawarga Multiracial anu caket pikeun nyangkut sadayana, anu salah-sahiji-a-jenis sareng pernah tiasa digentos. Minuhan Kulawarga Swiss-Nigerian anu paling kasohor nalika moto di bumi kulawargi anu aya di Wiesendangen, Swiss.

Papanggih Kulawarga Manuel Akanji Ti kénca ka katuhu urang gaduh Sarah (adi lanceuk), Manuel Obafemi, Abimbola (kapala bumi), Isabel (indung di bumi) sareng Michelle (murangkalih anu kapungkur). 📷: Pinterest

Dina bagian ieu, kami bakal nyaritakeun seueur fakta ngeunaan kolotna Manuel Akanji dimimitian sareng bapak Nigerian na.

Ngeunaan Bapa Akanji Manual:

Anu mimiti sareng paling utami, bapak super anu namina 'Abimbola' ngagelar julukan 'Abi'. Bapana Nigerian nyaéta ahli finansial anu diajarkeun ékonomi sareng damel sareng ABB, hiji perusahaan energi énergi sareng automation Swiss.

Ti taun 2007 dugi ka 2010, Abimbola Akanji ngagaduhan kasempetan damel di nagri bumi (Nigeria). Dina mangsa éta, anjeunna nyandak kulawargana ka Nigeria sareng ngajantenkeun aranjeunna terang sareng anggota kulawarga anu ngalegaan.

Ningali anak na janten suksés dina olahraga parantos Abimbola ngagaduhan sungkap enol pikeun ngarengsekeun karir sepak bola dina yuswa anom. Leres! bapa tilu sakali maén maén bal sareng engké, ténis tapi teras ngantunkeun sadaya olahraga. Abimbola mangrupikeun jinis anu resep ngabahas waktos kualitas sareng murangkalih.
Pitunjuk Akanji mikanyaah nyéépkeun waktos berkala sareng murangkalih. 📷: Instagram

Ngeunaan Manual Basa Akanji:

Isabel Akanji mangrupikeun mom anu super tina kulawarga Swiss-Nigerian anu kawéntar. Ibu tilu nyaéta olahragawan olahraga nyalira- (tilas pamuter ténis) anu engké nganggur voli. Anjeunna mendakan salakina Abimbola Akanji di Amérika Serikat nalika tetep dina basa asing tetep.

Ngeunaan Ngadokkeun Sistim Akanji:

Maén bal Swiss gaduh dua duduluran, Sarah sareng Michelle- sadaya awéwé. Anjeunna teu gaduh adi. Adina kokolotna- Sarah dilahirkeun dina taun 1993, anu ngajadikeun anjeunna dua taun langkung sepuh anjeunna. Di sisi anu sanés, Michelle langkung genep taun langkung ngora ti lanceukna. Di handap ieu mangrupikeun foto anu geulis sapertos tampilan sadulur Manuel Akanji.

Papanggih Sisters-Socaotna Akanji-Sarah (kénca) sareng Michelle (katuhu). 📷: LandBote

Duduluran Akanji sadayana aya kana olah raga. Anu bungsu, Michelle, mangrupikeun atlit. Anu cikalna, Sarah Akanji (sapertos lanceukna, Manuel) nyaéta maén bal sareng ogé bek. Anjeunna sakali maén pikeun FC Winterthur sareng FC St. Gallen, dina liga awéwé Swiss anu pangluhurna. Duanana Sarah sareng Manuel katingalina caket pisan, sadaya hatur nuhun kana maén bal.

Sarah sareng Manuel nyababkeun Footballers Profesional Akanji.📷: Blick

Kulawarga Manuel Akanji ogé dikenal dina Politik Swiss:

Naha anjeun terang? ... Sarah Akanji henteu ngan ukur maén bal tapi ogé politikus lokal Swiss. Anjeunna sakali lumpat dina pamilihan déwan canton Swiss. Nalika urang nyimpen Biografi Manuel Akanji, adina Sarah nembe parantos diangkat janten anggota Cantonal Council of Zurich.

Tanpa ragu, kolotna Manuel Akanji henteu ngan ukur ngalahirkeun dua pemain sepak bola sareng atlit, tapi ogé saurang politikus pikeun Sarah.

Manuel Akanji Pribadi Kahirupan:

Anu mimiti sareng paling penting, Swiss Footballer mangrupikeun aktivis murangkalih sareng jalma anu henteu ngabantosan kapercayaan diri ka diri. Sababaraha fans bakal nyarios cara na dumadakan, tapi leres-leres teu aya ngeunaan anjeunna anu palsu, percaya diri sareng bangga.

Langkung janten kitu, Swiss Center-Back gaduh kaahlian komunikasi anu luar biasa. Manuel béntés sareng Inggris, Perancis sareng Jerman, kalayan ngan ukur Spanyol anu leungit. Tungtungna, anjeunna nyaéta jalmi laut anu resep maén kartu, resep baskét sareng kuat ngadukung tim nasional Nigeria.

Ngenalkeun kahirupan kahirupan kahirupan Akanji Manuel Akanji bakal ngabantosan anjeun gambaran nyata jalma-jalma. 📷: Instagram.

Fakta Fakta Manuel Akanji:

kanyataan #1- BVB Gajian Ngarobih sareng Perbandingan kanggo Rata-rata Jérman:

Tabél ieu masihan wawasan anu langkung jero ngeunaan naon Manuel Akanji (dina waktos panulis) earn per ulayat sareng mata uang.

KABENISAN / KURIKULUMPendapat di Swiss franc (CHF)Pendapatan di Euros (€)Pendapatan di Pounds (£)Pendapatan dina Dolar ($)
Per TaunCHF 2,654,288.53€ 2,503,845£ 2,245,321$2,764,462
per BulanCHF 221,191€ 208,654£ 187,110$230,372
Per MingguCHF 50,966€ 48,076.9£ 43,113$53,082
Per PoéCHF 7,281€ 6,869£ 6,159$7,583
Per JamCHF 303.4€ 286£ 256.7$316
Per MenitCHF 5€ 4.8£ 4.3$5.3
Per DetikCHF 0.08€ 0.08£ 0.07$0.09
Ieu naon Manuel Akanji parantos hasil ti anjeun mimiti ningali Halaman ieu.
€ 0

Rata-rata warga Jerman anu ngagaduhan 3,770 euro sabulan peryogi damel sahenteuna genep taun sareng salapan bulan kanggo nampi gaji bulanan Akanji. Padahal, rata-rata warga Swiss kedah damel salila tilu taun.

kanyataan #2- Naon ngaran tengahna 'Obefemi' aya hubunganana sareng Potongan rambutna:

Makuta anu nyusul cukuranna aya hubunganana sareng warisan Nigerian.

Nginpokeun jero, anjeun bakal ningali makuta anu dicukur janten bagian tina gaya rambutna. Éta henteu nunjukkeun piala tapi nunjukkeun éta, ngaran tengahna Yoruba tengah Nigeria 'Obafemi'.

Kolotna kolot Akanji ngadamel anjeunna nanggung nami Yoruba Nigerian 'Obafemi' anu hartosna 'Disukai ku Raja'. Ringkesanna, mérek cukur mérekna ngagaduhan hubunganana sareng warisan Nigerian.

kanyataan #3- Maksudna tato Manuel Akanji:

Anu paling jelas ti tattoona nyaéta anu nyatakeun; 'Buktikeun Lepatna'. Manuel Akanji ngagaduhan tato ieu dina hiji waktos anjeunna nginep 11 bulan jauh ti maén bal kusabab hiji Torn Cruciate Ligament. Tato ieu dimaksudkeun pikeun Ngajempékeun para kritikus, khususna anu parantos ngarasa karirna sareng anu nganggap yén anjeunna moal ngajantenkeun kacilakaan.

Maksudna tato Manuel Akanji

Tato anu paling kasohor kadua nyaéta dina dada anu didamel kanggo kulawargana. Éta kabaca 'Kulawarga mangrupikeun Hirup Dimimitian sareng Asih teu pernah terahir. '

kanyataan #4- Naon Saur FIFA na:

Ditilik tina tokoh di handap ieu, anjeun bakal satuju sareng kuring yén Akanji ngagaduhan sadayana kabutuhan CB modern. Stats FIFA Swiss Sigana pisan sapertos kitu Jose Gimenez.

Obafemi urang FIFA Stats nunjukkeun anjeunna henteu acan di puncak na

kanyataan #5- Naon Anu Bisa Dipangaruhan Upami Bola Sepuh teu kantos damel:

Nalika aya dina akademi pamuda na, bek Swiss parantos diajar part-time. Saatos réngsé sakola di Swiss (umur 15), kolotna Manuel Akanji negeskeun anjeunna miluan skéma magang supados janten sudagar. Alesan anu jantenna anjeunna tiasa gaduh hiji hal bisi maén henteu hasil. Manuel bal maén bal digarap kaluar.

Wiki:

Pertanyaan BiografiData Wiki
Nami lengkep:Manuel Obafemi Akanji.
Landihan:Stabilisator
dilahirkeun:19 Juli 1995 di Neftenbach, Swiss.
Kolot:Isabel Akanji (Ibu) sareng Abimbola Akanji (Bapa)
duduluran:Sarah Akanji (lanceuk) sareng Michelle Akanji (adina rayi)
Pamajikan:Melanie Akanji. Baheulana Kabogoh anu katelah Melanie Windler.
Kulawarga Kulawarga:Karuhun Swiss-Nigerian
Patut net:Ngadeukeutan $ 5 Juta (2020 Angka)
jangkungna:1.86 méter ATAWA 6 Kaki 1 inci.
Hobi:Basket, Ténis méja sareng acara TV.
Zodiak:Kanker.
Ageman:agama Kristen
Model Peran munggaran:Raul (Katerangan Real Madrid).
Modél Peran Ayeuna:Sergio Ramos
Warna karesep:Hideung Putih

kacindekan:

Tanpa ragu, Manuel Akanji mangrupikeun bakat ageung sareng ciri khas tina bek tengah anu hébat. Punten wartosan kami dina bagian koméntar, naon anu anjeun pikirkeun ngeunaan panulis kami sareng juru maén bal. Hatur nuhun kanggo maca Life Life tina bek anu luar biasa.

Loading ...

Leave a reply

Mangga asup comment Anjeun!
Mangga asupkeun ngaran anjeun di dieu