Lojtarët Kanadezë të Futbollit

Playerdo lojtar futbolli (futbolli) në Kanada ka një histori fëmijërie. LifeBogger kap faktet më të kapura, befasuese dhe tërheqëse të biografisë për këto yje të futbollit nga Veriu i Madh i Bardhë.

Kategoria jonë e Lojtarëve të Futbollit Kanadez të Futbollit (Soccer) portretizon një koleksion të Tregimeve të Fëmijërisë Plus Biografia e Untold Faktet e personaliteteve të shquara të futbollit nga vendi.

Në këtë kategori, ne filluam duke shkruar Tregimin e Fëmijërisë dhe Biografinë e Alphonso Davies. Ai vlerësohet nga shumë si një hapës për një gjeneratë në rritje të futbollistëve të rinj kanadezë.

Pas krahut, shkuam më tej me një yll tjetër në rritje, i cili nuk është tjetër veçse Jonathan David. Së bashku, të dy lojtarët renditen lartë mes më shumë futbollistë të famshëm nga Kanada.

10 Fakte të Futbollit Kanadez:

  1. Lojë e parë e Futbollit Kanadez të Futbollit u zhvillua në Toronto pikërisht në Tetor 1876.
  2. Në kohën e shkrimit, Dwayne De Rosario ka fituar çmimet më të mëdha për Lojtaren Kanadeze të Vitit. Ai e fitoi atë një rekord katër herë (2005, 2006, 2007 dhe 2011).
  3. Dwayne De Rosario, e cila ka gjithsej 81 kapele për Kanadanë, po etiketohet si golashënuesi kryesor i golit në të gjithë kohën me 22 gola.
  4. Ajo që dikur mendohej se ishte një ëndërr më vonë u bë realitet për tifozët kanadezë të futbollit. Vendi i Amerikës së Veriut fitoi ofertën për të pritur Kupën Botërore FIFA 2026. Turneu do të ndahet midis tyre, SHBA dhe Meksika.
  5. Që nga viti 2020, sistemi i ligës kanadeze përbëhet nga disa liga të shkëputura, të cilat as nuk avancohen dhe as lëshohen.
  6. Premier League Canadian është ligë profesionale më e njohur në vend.
  7. Liga e Futbollit Kanadez gjeneron rreth 200 milion euro të ardhura me shumë të ulëta në krahasim me 6.5 miliardë euro që Premier League bën.
  8. Kanadaja është shfaqur vetëm një herë në Kupën e Botës FIFA. Kjo ishte në vitin 1986.
  9. Piramida e futbollit kanadez është një emër tjetër për sistemin kanadez të futbollit kanadez.
  10. Fjala "futboll" dhe jo "futboll" përdoret vetëm në Kanada dhe Shtetet e Bashkuara. Countrydo vend tjetër në botë e quan lojën "futboll" ose "futbol".
error: