Histori të Fëmijërisë së Shejh Mansour Plus Faktet e Biografisë së Untold

Histori të Fëmijërisë së Shejh Mansour Plus Faktet e Biografisë së Untold

Misioni Shejh Mansour Biografia përshkruan Fakte në lidhje me Historinë e Fëmijërisë së tij, Jeta e Hershme, Familja, Prindërit, Gratë, Fëmijët, Stili i Jetës, Vlera Neto dhe Jeta Personale.

Në terma të thjeshtë, kjo është një histori e udhëtimit të jetës së Elitës, nga ditët e fëmijërisë së tij, deri kur u bë i famshëm. Për të zgjuar oreksin tuaj të autobiografisë, arrini djalërinë e tij tek galeria e të rriturve - një përmbledhje e përsosur e Shejh Mansour's Bio.

Jeta dhe ngritja e Shejh Mansour. 📷: Facebook, Pinterest dhe Instagram.
Jeta dhe ngritja e Shejh Mansour. 

Po, të gjithë e dinë që ai është një nga pronarë më të pasur të klubeve të futbollit në botë.  Sidoqoftë, vetëm disa e konsiderojnë Biografinë e Shejh Mansour-it tonë, e cila është mjaft interesante. Tani, pa zhurmë të mëtejshme, le të fillojmë.

Historia e Fëmijërisë së Shejh Mansour:

Për të filluar, emri i tij i plotë është Mansour bin Zayed bin Sulltan bin Zayed bin Khalifa Al Nahyan. Ai lindi në ditën e 20 nëntor 1970 në sheikdomin e Abu Dhabi në Shtetet e Trucial (i njohur tani si Emiratet e Bashkuara Arabe Emiratet e Bashkuara Arabe Emiratet e Bashkuara Arabe).

Shejh Mansour i lindi babait të tij, Shejh Zayed bin Sulltan Al Nahyan dhe nënës së tij, Sheikha Fatima bint Mubarak Al Ketbi.

Kombëtari Emirati u rrit në Abu Dhabi (Manhattan i Lindjes së Mesme) në Shtetet Trucial (Emiratet e Bashkuara Arabe sotme) së bashku me pesë vëllezërit e tij të plotë: Mohamed, Hamdan, Hazza, Tahnoun, Abdullah si dhe një numër motrash dhe gjysmë- vëllezërit.

Harta e Shteteve Trucial që tregon se ku u rrit Shejh Mansour. 📷: Pin & MapIt.
Harta e Shteteve Trucial që tregon se ku është rritur Shejh Mansour. 

Vitet në rritje:

Duke u rritur në Emiratet e Bashkuara Arabe, i ri Mansour pati një fëmijëri të lumtur me motrat dhe motrat e tij. Ata shpesh shkonin me hipur në kalë dhe deve së bashku ndërsa prindërit e tyre të pasur bënin shumë për t'i udhëzuar ata për vlerat e udhëheqjes dhe bujarisë.

Sfondi familjar:

Udhëzimet e hershme të jetës ishin të rëndësishme sepse babai i Mansour - Zayed - ishte një anëtar i familjes në pushtet sheikdom dhe u bë sundimtari i AUH në 1966. Ngjitja kryesore e Zayed do të thoshte që Mansour dhe vëllezërit e tij ishin trashëgimtarë të pozicioneve të ndryshme udhëheqëse në emirat.

Nga ana e saj, nëna e Mansour, Fatima përdori më së miri ngritjet politike të Zayed për të jetuar një mënyrë jetese shembullore të udhëheqjes duke luftuar për të drejtat e grave dhe duke mbrojtur edukimin e vajzave në cilësinë e saj si grua për një sundimtar të shquar.

Njihuni me prindërit e Shejh Mansour. 📷: Useum & TheNational.
Njihuni me prindërit e Shejh Mansour.

Edukimi dhe Ndërtimi i Karrierës së Shejh Mansour:

Falë të qenit bir i një familje mbretërore të shquar në pushtet, Mansour pati më të mirën nga gjithçka në prag dhe thirrje duke përfshirë edhe marrjen e arsimit zyrtar nga institucionet akademike prestigjioze për ta përgatitur atë për një karrierë politike.

Ato përfshijnë Kolegjin Komunitar Santa Barbara në Kaliforni, ku Mansour ishte një student anglez. Ai gjithashtu ndoqi Universitetin e Emirateve të Bashkuara Arabe ku mori një diplomë bachelor në çështjet ndërkombëtare (1993).

Një foto e rrallë e mrekullive politike gjatë ditëve të shkollës së mesme në Kaliforni. 📷: IG
Një foto e rrallë e mrekullive politike gjatë ditëve të shkollës së mesme në Kaliforni. 

Jeta e hershme e karrierës së Sheikh Mansour:

Katër vjet pas mbarimit të kolegjit, përgatitjet e fëmijërisë së Mansour për të zënë pozicione politike filluan të jepnin rezultate kur ai u bë kryetar i zyrës presidenciale të Qytetit të Artë. Me emërimin, Mansour ishte në shërbim të babait të tij i cili ishte presidenti i atëhershëm i emiratit deri në vdekjen e tij në 2004.

 
Ai filloi të shërbente në pozicionin kryesor që në moshë të vogël. 📷: FB.
Ai filloi të shërbente në pozicionin kryesor që në moshë të vogël.

Emërimet e hershme politike të hershme panë që Mansour të shërbente pasardhësin e babait të tij (gjysmë vëllai i madh) Khalifa II si ministri i parë i çështjeve presidenciale të Emirateve të Bashkuara Arabe midis pozicioneve të tjera të kabinetit. Ndërsa Mansour ishte në të, ai gjithashtu mbajti një numër pozicionesh në vendlindjen e tij për të mbështetur sundimtarin e tij i cili është vëllai i tij i plotë - Mohammed bin Zayed.

Biografia e Shejh Mansour - Rruga drejt famës:

Në kulmin e emërimeve të tij politike, Mansour filloi të zërë poste kyçe që e bënë atë të godiste shumë si një perspektivë të ndritshme për cilindo nga zyrat kryesore në kabinetin e qytetit të artë.

Pozicionet kryesore përfshijnë shërbimin e Mansour si kryetar i First Gulf Bank. Ai vazhdoi të bëhej anëtar i Këshillit Suprem të Naftës së Capital City si dhe kryetar i Autoritetit të Investimeve të Emirateve (fondi sovran i pasurisë së Emirateve të Bashkuara Arabe) në 2007.

Shikoni se kush mund të shkojë vetëm askund tjetër veç lart. 📷: Facebook.
Shikoni se kush mund të shkojë vetëm askund tjetër veç lart. 

Biografia e Shejh Mansour - Ngritja e famës:

Nuk dihej shumë për Mansour kur ai ishte afër përfundimit të blerjes së klubit të futbollit Manchester City nga ish-kryeministri Thai Taksin Shinawatra? Mansour shpejt u bë relativisht popullor pasi bleu plotësisht klubin anglez në 23 Shtator 2008 dhe u bë Zëvendës Kryeministër i Emirateve të Bashkuara Arabe në 2009.

Potencia e tij zyrtare si Zëvendës Kryeministër.: Reuters.
Potencia e tij zyrtare si Zëvendës Kryeministër

Shpejt përpara kohës së shkrimit, Mansour është bërë jashtëzakonisht popullor për prirjet e tij të shkëlqyera në shërbimin publik dhe për ndryshimin e fatit të Manchester City. Në fakt, që kur Mansour mori Sky Blues në 2008, klubi ka fituar katër tituj të Premier League angleze, katër Kupa të Ligës dhe dy Kupa FA brenda 10 viteve. Për më tepër, Mansour ka provuar me kalimin e viteve që ai nuk merret me futboll për para, por për të bërë një ndikim në sportin që ai ka luajtur shumë gjatë fëmijërisë së tij. Pjesa tjetër, siç thonë ata, është histori.

Gratë dhe fëmijët e Shejh Mansour:

Larg orarit të tij të zënë të zyrave, Mansour ka një bashkim ushtarak të lakmueshëm me vetëm dy gra dhe shumë fëmijë. Gratë përfshijnë Sheikha Alia bint Mohammed bin Butti Al Hamed të cilin ai u martua në mes të viteve 1990 dhe kishte një djalë - Zayed - me të. Në 2005 Mansour mori vendimin për të rritur numrin e grave të tij në dy. Për këtë qëllim, ai u bë burri i Manal bint Mohammed bin Rashid Al Maktoum.

Gruaja e dytë e Sheik Mansour Manal. 📷: Alchetron.
Gruaja e dytë e Sheik Mansour Manal. 

Ata kanë dy vajza dhe tre djem nga bashkimi. Ato përfshijnë Fatima (2006), Mohammed (2007), Hamdan (2011), Latifa (2014) dhe Rashid (2017). Goesshtë e vetëkuptueshme që fëmijët e Mansour janë me fat që kanë lindur nga aristokratë dhe kanë histori të mahnitshme të fëmijërisë si anëtarë të familjes në pushtet.

Shejh Mansour me disa nga fëmijët e tij. 📷: DMI.
Shejh Mansour me disa nga fëmijët e tij. 

Jeta Familjare e Shejh Mansour:

Quiteshtë krejt e pamundur të flasësh për Shejh Mansorin pa iu referuar familjes së tij të madhe. Ne ju sjellim fakte rreth jetës familjare të Mansour duke filluar me prindërit e tij.

Rreth babait të Shejh Mansour:

Babai i Shejh Mansour është Zayed. Ai lindi në ditën e 6-të majit 1918. Ai sundoi AUH midis 1966-2004. Ishte Zayed dhe Sheikh Rashid bin Saeed Al Maktoum nga Dubai që menduan të themelonin një Federatë. Kjo e bëri formimin e Emirateve të Bashkuara Arabe në 1971. Ai shërbeu si Raʾīs (Presidenti) i parë i Bashkimit nga 1971 deri në vdekjen e tij në 2004. Deri në vdekjen e tij, Zayed ishte një udhëheqës shembullor i cili bëri mirë që të vendoste fëmijët e tij në parimet e vërteta të udhëheqja. Ai i mësoi ata të ishin të dhembshur për të gjithë duke e përshkruar njerëzimin si fëmijë të Zotit. 

Zayed është vonë në kohën e hartimit të biografisë së Shejh Mansour. 📷: Emiratet247.
Zayed është vonë në kohën e hartimit të biografisë së Shejh Mansour. 

Rreth Nënës së Shejh Mansour:

Sheikha Fatima është nëna e Mansour. Ajo është gjithashtu gruaja e tretë për burrin e saj vonë - Zayed. E famshme për lindjen e djemve që u bënë sheikë, Fatima njihet gjerësisht si nëna e sheikëve. Ajo njihet gjithashtu si nëna e Emirateve të Bashkuara Arabe sepse ishte mbështetëse e burrit të saj të ndjerë. Përveç se është një grua e mirë dhe nënë e mahnitshme për fëmijët e saj, Fatima është një kampione e së drejtës dhe edukimit të grave. 

Nëna e Shejh Mansour, Fatima. 📷: TheNational.
Nëna e Shejh Mansour, Fatima. 

Rreth vëllezërve dhe motrave të Shejh Mansour:

A e dini se Shejh Mansour ka shumë motra dhe motra gjysmë? Në këtë biografi, do të përqendroheshim vetëm në renditjen e vëllezërve të tij të plotë. Ato përfshijnë Hamdan, Mohamed, Tahnoun, Hazza dhe Abdullah. Vëllezërit janë të gjithë individë kompetentë që zënë pozitat kryesore të udhëheqjes në kryeqytetin e Emiratet e Bashkuara Arabe.

Një vëllezër i Shejh Mansour është Princi i Kurorës Mohammed. 📷: Aljazeera.
Një nga vëllezërit e Sheik Mansour është Princi i Kurorës Mohammed. 

Rreth të afërmve të Shejh Mansour:

Le të kalojmë te prejardhja dhe të afërmit e Shejh Mansour. Gjyshi dhe gjyshja e tij atërore ishin përkatësisht Shejh Sulltan dhe Sheikha Salama. Nga ana tjetër, nuk dihet shumë si gjyshërit e tij nga nëna. Falë lindjes në pjesën e tij të madhe Familja Al Nahyan, Mansour kishte të afërm të shumtë. Ata përfshijnë xhaxhain e tij Shejh Shakhbut. Sidoqoftë, nuk dihet shumë për hallat, kushërinjtë, nipat dhe mbesat e Mansour.

Jeta personale e Shejh Mansour:

Duke kaluar te tiparet që përcaktojnë personalitetin e Shejh Mansour, A e dini se ai drejtohet nga pasioni dhe dashuron të arrijë lartësi të reja? Kjo e bën atë të ngjashëm me individët, Shenja e Zodiakut të të cilëve është Akrepi. Përveç kësaj, politikani ka një sjellje të rrallë të sinqertë dhe të ndershme që urdhëron respekt.

Kur Mansour është më pak i zënë, ai mund të gjendet aktivitete tërheqëse që kalojnë për interesin dhe hobet e tij. Ato përfshijnë ndjekjen e ndeshjeve të futbollit, formulën një si dhe garat me deve dhe kuaj. Në fakt, ai është i popullarizuar për të fituar disa gara me kalë mbi rërën e shkretëtirës. Po, nuk ka asnjë mënyrë që të shkruhet për historinë dhe biografinë e fëmijërisë së Shejh Mansour pa e pranuar aftësinë e tij garuese!

Gara me kuaj është një nga hobet e tij. 📷: Aljazeera.
Gara me kuaj është një nga hobet e tij.

Stili i jetesës së Sheikh Mansour- Vlen e tij neto dhe si i shpenzon paratë e tij:

Lidhur me mënyrën se si sheiku Mansour bën dhe si i shpenzon paratë e tij, ai ka një vlerë neto prej mbi 22 miliardë dollarë në vitin 2020. Pjesa më e madhe e pasurisë së Mansour erdhi nga trashëgimia. Si i tillë ai vështirë se bën listën e Pronarët e ekipeve më të pasura sportive të Forbes. Sidoqoftë, Mansour ka investime të veta që kontribuojnë ndjeshëm në bazën e tij të pasurisë. Ato përfshijnë aksionet e tij në Sky News Arabia dhe Virgin Galactic. Ai është gjithashtu pronar i klubeve të futbollit që përfshijnë Manchester City, New York City dhe Melbourne City.

Me një pasuri kaq të madhe, Mansour nuk është kurrë i turpshëm të shijojë kënaqësitë e një stili jetese luksoze siç duket në koleksionin e tij të pasurive të shtrenjta. Ato përfshijnë një nga superjaktet më të mëdha në botë - Topaz me vlerë 527 milion dollarë! Mansour është gjithashtu i madh në makinat luksoze. Garazhi i tij mburret me një koleksion që përfshin udhëtime si Bugatti Veyrons, Lamborghini Reventón, Ferrari 599XX, McLaren MC12 dhe një Range Rover të bardhë. Për më tepër, Emirati jashtëzakonisht i pasur ka shumë shtëpi të shtrenjta në emër të tij. Njëri prej tyre është një shtëpi pushimi prej 42 milion £ e njohur si Los Quintos De San Martin në Spanjë.

Kjo është e mjaftueshme për të përkrahur sa i pasur është i ndyrë. Apo jo 📷: TheSun.
Kjo është e mjaftueshme për të përkrahur sa i pasur është i ndyrë. Apo jo 

Faktet e Shejh Mansour:

Për të përfunduar historinë dhe biografinë e fëmijërisë së Shejh Mansour-it këtu, janë pak të njohura ose të pathëna për të.

Fakti # 1 - Feja:

Shejh Mansour është një musliman i flaktë Sunit si të gjithë të tjerët në familjen e tij të madhe. Ai u soll me besim dhe u mësua të ndiqte 5 shtyllat e Islamit gjatë fëmijërisë së tij. Ai është gjithashtu i mirë për të recituar Kuranin e Shenjtë.

Fakti # 2 - Trivia:

A e dini se viti i lindjes së Mansour - 1970 është i popullarizuar për ngjarjet kryesore sportive dhe argëtuese? Ishte viti me të cilin Brazili fitoi kupën e tretë botërore Lëkurë si kapiteni i tyre. 1970 gjithashtu pa për botimin e filmit popullor Catch-22.

Shejh Mansour lindi në vitin kur Pele pa Brazilin në fitimin e titullit të tretë të kupës së botës. 📷: BleacherReport.
Shejh Mansour lindi në vitin kur Pele pa Brazilin në fitimin e titullit të tretë të kupës së botës.

Fakti # 3 - Pozicion tjetër:

A e përmendëm që Shejh Mansour është anëtar i bordit të drejtorëve të Këshillit të Investimeve në Abu Dhabi? Këshilli është përgjegjës për orkestrimin e investimeve sovrane të emiratit në kohën e shkrimit të biografisë së Shejh Mansour.

Fakti # 4 - Një lojë:

Sheikh Mansour ka parë vetëm një ndeshje të Manchester Cityt në një dekadë 2008-2018 në Etihad Stadium. Zhvillimi nuk i shqetëson tifozët dhe lojtarët e klubit sepse ata e kuptojnë se ai e do klubin në mënyrën e tij.

Pronari i Man City është një pamje e rrallë për t’u parë në Stadiumin Etihad. 📷: Qëllimi
Pronari i Man City është një pamje e rrallë për t’u parë në Stadiumin Etihad. 

Faleminderit që lexuat këtë artikull në Shejh Mansour. Ne përpiqemi për saktësi dhe drejtësi në bërjen e shkrimeve tona të përditshme histori fëmijërie fakte biografie. Nëse shihni diçka që nuk duket si duhet në këtë artikull, ju lutemi vendosni komentin tuaj ose na kontaktoni.

Regjistrohu
Njoftoni
0 Comments
Reagime në internet
Shikoni të gjitha komentet