Historia e fëmijërisë së Malcolm Glazer Plus Fakte të paqarta të biografisë

LB paraqet Tregimin e Plotë të Elitës së Futbollit i cili më së shumti njihej me pseudonimin "La Leprechaun". Historia jonë e fëmijërisë Malcolm Glazer plus fakte të paturpshme të biografisë ju sjellin një llogari të plotë të ngjarjeve të dukshme që nga koha e fëmijërisë së saj deri më sot. Analiza përfshin sfondin e familjes së tij, historinë e jetës para famës, ngjalljen e famës, marrëdhënien dhe jetën personale.

Po, të gjithë e dinë për moskryerjen e Glazer në publicitet gjatë jetës së tij. Megjithatë, vetëm disa e konsiderojnë Biografinë e Malcolm Glazer, e cila është mjaft interesante. Tani pa zhurmë të mëtejshme, le të fillojmë.

Malcolm Glazer Fëmijëria Story Plus Biografi i patundur Fakte- Historia e jetës së hershme dhe familjes

Fillimisht, Malcolm Glazer ka lindur në 15th ditën e gushtit 1928 në Rochester në Nju Jork, SHBA.

Ai ishte 5th i shtatë fëmijëve të lindur nga nëna e tij Ana dhe babai i tij Abraham. Prindërit Glazer ishin çifutë që pësuan një marrëveshje gjatë Holokaustit. Si rezultat, ata emigruan nga Lituania në SHBA në 1915 kur një mundësi u prezantua.

Pas mbërritjes në shtete, Abrahami (babai i Glazerit), një shkretëtirë e Ushtrisë Ruse, u vendos në Rochester ku hapi një orë dhe xhingël emporiumi të quajtur Gem Jewelry. Glazer duke qenë djali më i vjetër ishte i afërt me babanë e tij dhe filloi t'i kushtonte vëmendje punëve të biznesit të orëve të vëzhgimit të tij kur ai ishte i moshuar 8.

Djali i ri kishte pak ose aspak shpresa për të marrë përsipër biznesin derisa përgjegjësia u shty mbi të, kur babai i tij vdiq nga kanceri në 1943. Kështu filloi udhëtimi i një 15-vjeçari në botën e biznesit pasi u nënshtrua nga rrethanat dhe nëna e tij.

"Vdekja e babait tim ishte ndoshta gjëja më tragjike që ndodhi ndonjëherë në jetën time, por ishte e mirë në një mënyrë, sepse ajo më bëri një burrë. Nëna ime gjithmonë do të më thotë: "Ti je biri im, djali im, gjithçka ime", nëna ime kishte një mënyrë për të manipuluar me mua "

Kujtohet Glazer e asaj që e nxiti atë në biznes.

Dy javë pas funeralit të babait të tij, Glazer filloi të shiste pjesë të vrojtimit nga një valixhe. Ai e gjeti përpjekjen sfiduese për shkak të faktit se ai ndoqi mësimet gjatë ditës në Kolegjin e Sampson në Romul të Nju Jorkut dhe shiti pjesë të orëve në natë.

Si rezultat, Glazer regjistroi performancën e dobët akademike dhe u ndie "inferiore" tek fëmijët me mendje akademike në shkollë. Ai zgjati vetëm javë 6 në kolegj para se të angazhoheshin në shitjet me kohë të plotë të riparimeve të Jewelry and Watch.

Malcolm Glazer Fëmijëria Story Plus Biografi i patundur Fakte- Rruga për famë

Një pikë kthese në riparimet e shikuesve të Glazer-it erdhi në 1936 kur një mik tërhoqi vëmendjen ndaj ekzistencës së franshizave në bazën e forcave ajrore të Sampson. Duke arkëtuar me rastin, Glazer negocioi një kontratë që e kishte parë të ngrinte një dyqan monopolistik për riparimin e ushtarëve në bazën.

Ai bëri para të investueshme nga biznesi para se baza të mbyllet në 1956. Pas mbylljes së bazës, Glazer filloi zgjerimin e biznesit duke investuar në pasuri të paluajtshme, një përpjekje që u transformua nga shtëpitë e vetme familjare në Rochester, në pasuri të paluajtshme komerciale në të gjithë Amerikën.

Pra, ishin të mëdha turnet që Glazer hodhi stoliet e trashëguara të trashëgimisë dhe të shikojnë riparimin e bizneseve, duke bërë më shumë investime në industri si bankat, kujdesin shëndetësor dhe mediat mes 1956 dhe 1976. Ai themeloi gjithashtu një kompani mbajtëse të quajtur Korporata e Parë Aleate, për të menaxhuar përpjekjet e shumta të biznesit.

Malcolm Glazer Fëmijëria Story Plus Biografi i patundur Fakte- Ngritja e famës

Në kulmin e marrëveshjeve të tij të biznesit, Glazer dështoi në ofertën e tij për të blerë kompaninë shtetërore të transportit, Conrail për $ 7.6 miliard në 1984. Megjithatë, ai ishte në gjendje të tërhiqte më shumë investime në proteina detare, në internet, stoqe dhe obligacione, si dhe gaz natyror.

Ai u bë popullor përtej botës së biznesit, kur bleu klubin amerikan të futbollit Tampa Bay Buccaneers në 1995. Si një biznesmen i zgjuar, ai pa kthimin e klubit nga ekipi më i keq në NFL në atë që regjistroi rritje të shumta në pasuri të saj.

Përtej futbollit amerikan, Glazer u bë popullor në botën e futbollit, kur mori në pronësi klubin anglez Premier League, Manchester United për £ 790m duke blerë gradualisht aksionerët e klubit në mes të 2003-2005.

Zhvillimi ishte për vite i mbushur me kritika nga tifozët e anës angleze të cilët kritikuan Glazer dhe fëmijët e tij bashkë-zotërues për zhytjen e klubit në borxhe, megjithatë, klubi ka hyrë shumë mirë në qëllimin e saj deri tani.

Malcolm Glazer Fëmijëria Story Plus Biografi i patundur Fakte- Jeta e marrëdhënieve

Prapa çdo biznesmeni të suksesshëm është një grua. Ky Maxim mbajti pushtetin për Glazer, i cili regjistroi më shumë suksese të biznesit pas lidhjes së nyjë me gruan e tij Linda.

Glazer u takua Linda në një kohë kur ai po bënte përparim të shpejtë me pasuri të paluajtshme, dueti i datuar për disa vite përpara se të martohej në 1961. Marrëdhënia e tyre u bekua me djemtë 5 dhe vajzën 1. Ne ju sjellim detaje rreth Malcolm Glazer Children.

  1. Avram Avi Glazer është i pari midis fëmijëve të Glazer. Diplomuari i së drejtës është një kryetar i Manchester United midis përpjekjeve të tjera.

  1. Tjetra është Bryan Glazer i cili gjithashtu ka aksione në Manchester United, First Allied Corporation dhe Tampa Bay Buccaneers të NFL.

  1. Joel Glazer është pjesë e familjes Glazer që kontrollon Korporatën e Parë Aleate dhe Korporatën Zapata. Joel gjithashtu ka aksione në Tampa Bay Buccaneers të NFL, dhe Manchester United Football Club të Anglisë. Vlen të theksohet se Joel është një mbështetës i Manchester United që gjerësisht besohet të jetë forca lëvizëse pas interesit të babait të tij për të marrë pronësinë e klubit.

  1. Shtuar në listë është Kevin Glazer, një bashkë-kryetar i Korporatës së Parë Aleate. I diplomuari nga Kolegji Ithaca gjithashtu ka një rol në Manchester United dhe është i përfshirë në Red Football kufizuar.

  1. Vajza e vetme e lindur nga familja është Darcie Glazer. Diplomuari i Psikologjisë nga Universiteti Amerikan është bashkë-president i Fondacionit Familja Glazer ndër përpjekjet e tjera.

  1. E fundit por jo më pak e rëndësishme është Edward Glazer, i riu i familjes. Edwardi si vëllai i tij Kevin u diplomua nga Kolegji Ithaca. Ai gjithashtu ka aksione në Letrat e Parë Aleate, Manchester United dhe Red Football Limited.

Malcolm Glazer Fëmijëria Story Plus Biografi i patundur Fakte- Filantropi

Glazer bëri gjithçka që ai investonte në të mirë, duke përfshirë komunitetin e tij, ku investoi në shumë përpjekje filantropike. Ai nisi fondacionin e familjes Glazer në 1999, një organizatë e cila ndër të tjera është e përkushtuar për të ndihmuar shkaqet bamirëse dhe arsimore në komunitetin e Tampa Bay. Fondacioni gjatë ekzistencës së tij ka dhuruar miliona në programe, bileta, grante dhe kontribute në natyrë.

Përveç kësaj, Glazer mbikëqyri veprimet e Programit të Vizionit të Fondacionit, krijuar në 2006 për të identifikuar problemet e vizionit në fëmijët e shkollës në një moshë të re. Nisma viziton shkollat ​​dhe ofron ekzaminime të syve për mijëra fëmijë të pafavorizuar

Malcolm Glazer Fëmijëria Story Plus Biografi i patundur Fakte- Feud me motrat

Ndërsa bamirësia thuhet se fillon në shtëpi, Glazer e bëri atë një pikë që të mos pajtohet me thënien popullore siç është e dukshme në grindjen që kishte me motrat e tij 5 deri në pikën e dëshirimit të një pjese më të madhe të pasurisë $ 1 milion që nëna e tij donte vëllezërit e motrat para vdekjes së saj. Glazer tregon historinë e hidhërimit të tyre gjatë gjithë jetës në mënyrën e mëposhtme:

"Nuk kam shkuar asnjëherë me motrat e mia. Ata kurrë nuk më morën. "Nëna ime do të thoshte: 'Merre atë në filma', dhe ata do të thoshin jo. Nëna ime do të thoshte: 'Pse jo? Ju do të uleni pranë një të huaji gjithsesi. Ata thanë: "Nuk na intereson, ne nuk po e marrim atë". "

Ai gjithashtu vuri në dukje se motrat e tij e urrenin për marrëdhënien e ngushtë që kishte me nënën e tyre para vdekjes së saj.

"Më vjen shumë keq nëna ime dhe kam pasur një marrëdhënie të ngushtë si ne. Nuk më vjen keq, por ne e bëmë. Në jetën time të ardhshme, nuk do të jem aq afër me nënën time dhe motrat e mia do të jenë të lumtur. Më vjen keq që e kam bërë nënën time të pasur ".

Padia për t'u kthyer në motrat e tij duke pasur pjesën më të madhe të pasurisë $ 1 milion ishte e komplikuar. Sidoqoftë, Glazer bëri pikën e tij për të lënë motrat e tij të dinë se ai mbante grindje kundër tyre për gati një jetë.

Malcolm Glazer Fëmijëria Story Plus Biografi i patundur Fakte- Arsyeja prapa pseudonimit

Glazer me nofkën Leprechaun për shkak të paraqitjes së tij në çadër dhe mjekrës qesharake në kërkim të xhenxhefilëve.

Malcolm Glazer Fëmijëria Story Plus Biografi i patundur Fakte- Vdekje

Glazer vdiq në moshën 85 më maj 28, 2014. Deri në vdekjen e Glazer, ai ishte në gjendje të keqe shëndetësore për shkak të dy goditjeve në prill të 2016. Pushtimi preku fjalimin e tij, si dhe lëvizshmërinë në krahun e djathtë dhe në këmbën e djathtë.

Malcolm Glazer Fëmijëria Story Plus Biografi i patundur Fakte- Fakte personale

Deri në vdekjen e tij në 2014, Malcolm Glazer ishte një biznesmen i tërhequr, i cili dëshmoi përtej dyshimeve të arsyeshme se suksesi në biznes qëndron në punë dhe vendosmëri të vështirë pavarësisht nga dispozitat temperamentale. Glazer vetë nuk i mohon tiparet e lartpërmendura që çuan në sukseset e tij në biznes pasi ai njëherë theksoi se:

"Më tregoni një biznesmen të suksesshëm dhe unë do t'ju tregoj një person që punon 80 orë në javë".

Për Glazer, jeta u zhvillua më mirë në ekstrem, siç ishte e dukshme në mënyrën që ai filloi të mësonte biznesin në moshën 8 vjeçare dhe mbikëqyrte një perandori miliardë dollarësh edhe pse vuante nga goditja deri në vdekjen e tij. Sidoqoftë, ai besonte në njerëzimin dhe jetonte çdo fjalë të Rregullave të Artë

"Gjithmonë përpiqem t'i trajtoj njerëzit në mënyrë të drejtë. Ju duhet të jeni mirë me njerëzit. Është vetëm kuptim i zakonshëm. Nëse nuk e bëni, ju nuk do të merrni rezultate të mira ".

Moreso, ai nuk kishte mungesë ndjeshmërije si të dukshme në mënyrën që ai dikur kishte simpatizuar me Tony Dungy, një ish-trajner i Tampa Bay Buccaneers që gjuajti në 2001. Djali i Dungy bëri vetëvrasje në 2005 dhe Glazer mori pjesë në shërbimin e varrimit duke mbajtur zi për familjet e të ndjerit në një mënyrë emocionale. Sipas Jeffery Singletary, i cili kreu shërbimin:

"Glazer qau thellësisht para Dungy në një masë të tillë që Dungy e gjeti veten ngushëllues Glazer, në vend që të ishte ndryshe".

Nuk kishte mënyrë më të mirë për të festuar një miliarder që jetonte pa pushim një jetë të qetë përveç organizimit të një funerali privat për të, një dëshirë që familja e tij i dha. Në të njëjtën dritë, u lëshua një direktivë që lulet dhe donacionet duhet të bëhen në spitalin e fëmijëve në Tampa, ku ai jetonte.

KONTROLLI I FAKTEVE: Faleminderit për leximin e Malcolm Glazer Story fëmijërisë tonë plus fakte të patundura Biografia. në LifeBogger, ne përpiqemi për saktësi dhe drejtësi. Nëse gjeni diçka që nuk duket e drejtë, ju lutem ndani me ne duke komentuar më poshtë. Ne gjithmonë do të vlerësojmë dhe respektojmë idetë tuaja.

Duke u ngarkuar ...

LERË NJË PËRGJIGJE

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutemi shkruani emrin tuaj këtu