Historia e fëmijërisë së Ivan Rakitic Plus Fakte të paqarta të biografisë

Historia e fëmijërisë së Ivan Rakitic Plus Fakte të paqarta të biografisë

LB paraqet Historinë e plotë të një gjeniu futbolli më të njohur me nofkën; 'Raketa'. Historia e fëmijërisë së Ivan Rakitic plus faktet e biografisë ju sjell një pasqyrë të plotë të ngjarjeve të dukshme që nga koha e fëmijërisë së saj deri më sot. Analiza përfshin historinë e tij të jetës përpara famës, jetës së marrëdhënieve, jetës familjare dhe shumë fakteve të pakta të njohura rreth tij.

Po, të gjithë dinë për aftësitë e tij, por pak e konsiderojnë Biografinë e Ivan Rakitic e cila është mjaft interesante. Tani pa adieu të mëtejshëm, le të fillojmë.

Ivan Rakitic Historia e Fëmijërisë Plus Fakte të patreguara të biografisë -Jeta e hershme

Ivan Rakitic lindi në ditën e 10-të Marsit 1988, në Möhlin, Zvicër. Ai lindi nga nëna e tij, Kata Rakitić dhe babai, Luka Rakitic. Të dy prindërit janë kroatë me origjinë.

Për shkak të tensionit në rritje në Jugosllavi para luftës, prindërit e tij ikën nga Kroacia në Zvicër për të shpëtuar jetën e tyre dhe për të dëshmuar gjithashtu lindjen e Ivanit dhe vëllait të tij. Kjo bëri që Ivan vogël të kalonte fëmijërinë e tij në Zvicër ku babai i tij mori një punë në një vend ndërtimi në Möhlin.

Idealisht, ai u ngrit në besimin katolik, u rrit në futboll dhe në shpirtin kroat.

Babai dhe vëllai i tij i madh ishin gjithashtu futbollistë. Me një sfond të tillë, nuk ishte befasi kur Rakitić u interesua fort për të njëjtat aspirata, edhe kur po përfundonte studimet e shkollës fillore. Pas kësaj, ai filloi të përqendrohej në karrierën e tij sportive, me inkurajimin e familjes së tij.

Përkundër ndihmës së prindërve të tij, Pak Ivan bëri vendime të rëndësishme në mënyrë të pavarur.

Sipas fjalëve të nënës së tij Kata Rakitić, ajo një herë tha… “Më kujtohet kur Ivan filloi shkollën. Ai me pyeti mua: 'Mami, sa vjet duhet të shkoj në shkollë? ' I thashë atij nëntë vjet, sepse ishte kohëzgjatja e sistemit të detyrueshëm shkollor në Zvicër. Ai më tha: "Mirë, atëherë do të shkoj në shkollë për aq kohë sa duhet, por jo një ditë më shumë".  Këto ishin fjalët e Ivanit të vogël për nënën e tij. Thellë në mendjen e tij, me të vërtetë nuk dëshironte të shkonte në shkollë për më shumë se ato nëntë vjet. Për të shkurtuar vitet, Ivan më vonë hoqi dorë dhe u regjistrua në një shkollë teknike për ndërtim që e bëri të ashtuquajturën vitet 9 të arsimit të reduktuar me gjysmën.

Gjithashtu për shkak se Ivan ishte trajnuar seriozisht futbollin në atë kohë. Ai dikur u tha prindërve se ishte shumë i lodhur për të stërvitur, studiuar dhe shkuar në shkollë. Kjo bëri që i ati i dha leje që të merrte vendimin e tij, të zgjedhte ose futbollin ose arsimin. Çuditërisht, Ivan mori vendimin e tij të nesërmen. Atë ditë, ai u kthye librat e tij dhe u tha atyre se ai dëshironte t'ia kushtonte gjithë jetën e tij futbollit. Çfarë zemre të guximshme.

Në atë kohë ai nuk kishte ndonjë kontratë profesionale por kishte shpresë dhe besim te Bazeli duke i dhënë një të tillë. Në të vërtetë, mbajtja pas e futbollit e bëri Ivanin trim. Ishte besimi i braktisjes së shkollës dhe përkushtimit të gjithë jetës së tij në futboll që e bëri atë më të ashpër. Pjesa tjetër, siç thonë ata, tani është histori.

Ivan Rakitic Historia e Fëmijërisë Plus Fakte të patreguara të biografisë -Jeta e marrëdhënieve

E vërteta duhet thënë. Ivan Rakitiq dihet që ka historinë më tragjike të dashurisë në futboll. Historia shkon kështu ...

Ivani dhe vëllai i tij, Dejan ishte i ngazëllyer që ai do të nënshkruante për Seviljën aq shumë sa që nuk mund të flinin atë natë, kur arritën në qytetin e Seviljes.

Të nesërmen, të dy vëllezërit në krim vendosën të vizitonin një lokal spanjoll për të kaluar tërë ditën dhe të kalonin natën. Ata porositën kafe për vete. Ndërsa do të ndodhte kështu, cupid goditi në momentin që kameriere e re e bukur në sallë pritjeje i shërbeu Ivanit tortën e tij.

Ivan nuk mund t’i rezistonte kamerieres së bukur të cilës i konfirmoi emrin si Raquel Mauri. Ai pothuajse harroi arsyen kryesore për të ardhur në Spanjë e cila është; 'Negocimi me Seviljen për të nënshkruar një kontratë'.

Kjo ndodhi në janar 27, katër ditë para mbylljes së tregut të transfereve. Gjatë kësaj periudhe,
Një ekip tjetër e thirri atë dhe ishin të përgatitur të shtriheshin në një aeroplan privat që ai të shkonte dhe të firmoste për ta. Duke e ditur se kishte një zonjë në mendje, Ivani i tha vëllait të tij“Jo, unë i kam dhënë fjalën presidentit të Sevillas; Do të nënshkruaj kontratën nesër përveç, Unë kam rënë në dashuri me atë kamariere të bukur që ngjall vendin tim këtu ".

Pasi përfundoi menjëherë transferimin e tij, Ivan vazhdoi të ndiqte dashurinë e tij me shikim të parë. Ai filloi një strategji, së pari duke u kthyer vazhdimisht në atë sallë pritjeje. Së dyti duke bindur dashurinë e tij për të ndaluar punën e saj dhe t'i bashkohet atij me të në lavditë e tij të futbollit. Ai e lustroi pasi ajo pranoi. Pasi dribloi Ivanin për muaj më vonë pranoi kërkesën e tij këmbëngulëse për të qenë e dashura e tij.

Ivan datë e saj Raquel për dy vjet para se të vendosë për të martohej me të. Dita më e mrekullueshme në jetën e tij ndodhi në prill të 2013.

Vajza e tyre Althea lindi në 2013. Althea i do prindërit e saj duke e marrë atë për të notuar. Ata të gjithë dukej frikësuar për shkak të diçkaje, ndërsa në ujë në foto më poshtë.

Në maj, 2016, vajza e tyre e dytë, Adara, lindi. Ivan mori fotografinë më poshtë për të festuar lindjen e Adara.

Në një përpjekje për të krijuar lidhje të rënda familjare, Ivan bën të domosdoshme të udhëtojë me familjen e tij në pushime. Familja për të nuk është vetëm një gjë e rëndësishme. Everythingshtë gjithçka.

Ivan nxjerr familjen e tij për pushime.
Ivan nxjerr familjen e tij për pushime.

Para se të ishte në marrëdhënie dhe të niste një familje me Raquel, Ivan doli me Tatjana Batinic.

Ivan Rakitic Historia e Fëmijërisë Plus Fakte të patreguara të biografisë -Jeta familjare

Ivan dikur erdhi nga një familje futbolli me një prejardhje familjare të shtresës së mesme të lartë. Statusi i familjes së tij u ndryshua në klasën e sipërme super të pasur pasi investimet në futboll paguanin për të. Tani ja një përmbledhje për familjen e Ivan Rakitic.

BABAI: Babai i Ivan Rakitic, Luka, ti duke qenë një futbollist nuk e arriti deri në kulmin e karrierës së tij. Ai aktualisht administron punët e karrierës së djalit të tij.

Luka Rakitiç hyri në pension të hershëm të futbollit për shkak të problemeve mjekësore të vazhdueshme. Deri më tani, ai ende merr një pension zviceran edhe pse ai nuk ka shtetësi.

Luka Rakitic me krenari tregon se ai është më përgjegjësi për suksesin e djalit të tij. Ai shërben si menaxher i menaxherit të tij i cili jep miratimet përfundimtare në lidhje me vendimet e karrierës së Ivanit. Kohët e fundit, ai aktualisht ishte në luftë me autoritetet zvicerane për shkak të ndërprerjes së taksave në punëtorinë e tij të ndërtimit në Zvicër.

nËNA: Kata Rakitić është nëna e Ivanit. Ajo është nga Bosnja dhe Hercegovina dhe jo nga Zvicra apo Kroacia nga vjen burri i saj. Ajo është një shtëpiake që nuk bën asgjë tjetër përveçse të kujdeset për familjen e saj dhe të mbështesë karrierën e djalit të saj.

VËLLA: Ivan dhe vëllai i tij i madh me emrin Dejan. Dejan ishte gjithashtu një futbollist por u largua pasi ai theu një kockë në thembrën e djathtë dy herë. Ai tani është gjithnjë i zënë me detyrime biznesi në Zvicër. Këtu është Ivan Rakitić dhe vëllai, Dejan - Të dallojë ndryshimin.

Ivan ka një motër të bukur të quajtur Nikoll Rakitic.

Ivan Rakitic Historia e Fëmijërisë Plus Fakte të patreguara të biografisë -Terror në Zvicër

Familja e Rakitic dikur u përball me terror në Zvicër. Kjo ndodhi kur ai u largua nga ekipi kombëtar i Zvicrës dhe u bë i regjistruar anëtari më i fundit i ekipit kombëtar kroat të futbollit.

Vendimi i tij tërhoqi zemërimin e tifozëve zviceranë me vendimin e tij për të luajtur për Kroacinë. Në fakt, familja e tij u kërcënua nga telefonatat dhe emailet për disa muaj pasi kishte veshur një këmishë kroate.

Ivan Rakitic Historia e Fëmijërisë Plus Fakte të patreguara të biografisë -Pse ai u largua

Ndoshta çfarë duhet të vijë në mendjen tuaj është pyetja; Pse Ivan Rakitiç u largua nga ekipi kombëtar i Zvicrës?

Përveç racizmit, Ivan dikur zbuloi se një muaj e gjysmë para vendimit të marrë nga ai për të denoncuar nënshtetësinë e tij, babai i tij Luka e kishte refuzuar kërkesën e shtetësisë zvicerane.

Luka Rakitiç kërkoi shtetësinë zvicerane, kështu që punëtoria e tij e vogël e ndërtimit do të merrte një pushim tatimor. Familja Rakitic nuk e di se si ky informacion u zbulua për publikun. Për të përkeqësuar situatën, kërkesa e Luka Rakitic për shtetësi u hodh poshtë për shkak të politikës.

Më shumë, vendimi i tij për t'u larguar nga ekipi kombëtar zviceran erdhi si rezultat i klimës politike në Zvicër, autoritetet e futbollit dhe vendi në përgjithësi. Ivan ishte dikur në qendër të një skandali politik.

Duke justifikuar vendimin e tij, Ivan tha“Para se të vendosja mendjen time, familjes time u tha që të kthehej në Jugosllavi; që zviceranët të na konsiderojnë të gjithëve Jugosllavë; se të gjithë jemi njësoj ”.

Ai arsyetoi arsyen e tij të largimit. Megjithëse ishte qeveria zvicerane që i dha azil familjes së tij në radhë të parë. Ivan ka lënë pas të gjitha kërcënimet e marra. Ai tani është i përqendruar në futbollin e tij dhe nuk ka kohë të mendojë për asgjë tjetër.

Ivan Rakitic Historia e Fëmijërisë Plus Fakte të patreguara të biografisë -Përmbledhje e karrierës

Dhe ai kaloi gjithë fëmijërinë e tij duke luajtur për Zvicrën dhe përfaqësoi ekipin e tyre U17.

Rakitić filloi karrierën e tij profesionale Basel dhe kaloi dy sezone me ta para se të nënshkruhej Schalke 04. Pas shpenzimeve të tre sezonave në Bundesligë, ai u nënshkrua Sevilla në janar 2011. Dy vjet më vonë, Rakitiq u konfirmua si klub kapiten dhe e udhëhoqi ekipin UEFA Europa League triumf.

Në qershor 2014, Barcelona dhe Sevilla arritën një marrëveshje për transferimin e Rakitić. Sezoni i 2014-2015 ishte i veçantë për Ivanin. Ai fitoi trefishtë dhe përfundoi në Ligën e Lidhjes Vendore dhe në Ligën Evropiane të Konkurrencës për përzgjedhjen e lojtarëve më të mirë 11 gjatë gjithë sezonit. Pjesa tjetër, siç thonë ata, tani është histori.

Kontrolli i fakteve

Faleminderit për leximin e Ivan Rakitic Historia e Fëmijërisë plus fakte të patreguara të biografisë. Ne përpiqemi për saktësi dhe drejtësi. Nëse shihni diçka që nuk duket si duhet në këtë artikull, ju lutemi vendosni komentin tuaj ose na kontaktoni!

Regjistrohu
Njoftoni
0 Comments
Reagime në internet
Shikoni të gjitha komentet