Извор на детството Иван Ракитиќ Плус Неоптоварени факти за биографијата

ЛБ ја претставува целата приказна за еден фудбалски гениј најпознат по прекарот; 'Ракета'. Нашата Иван Ракитиќ детска приказна плус биографија факти ви ги дава целосна сметка за значајни настани од неговото детство време до денес. Анализата ја вклучува неговата животна приказна пред славата, животот на врската, семејниот живот и многу малку познати факти за него.

Да, секој знае за неговите способности, но малкумина ја сметаат Биографијата на Иван Ракитиќ, што е доста интересно. Сега без понатамошно adieu, ајде да почнеме.

Иван Ракитиќ Детска приказна Плус Неоптоварени Биографија факти -Раниот живот

Иван Ракитиќ е роден на 10th ден на март 1988, во Мохлин, Швајцарија. Роден е кај неговата мајка, Ката Ракитиќ и таткото, Лука Ракитиќ. Двајцата родители се хрватски по потекло.

Поради растечката тензија во Југославија пред војната, неговите родители избегаа од Хрватска до Швајцарија за да го спасат својот живот и исто така да бидат сведоци на раѓањето на Иван и неговиот брат. Ова резултираше со малку Иван трошат своето детство во Швајцарија, каде што неговиот татко доби работа на градилиште во Möhlin.

Идеално, тој беше израснат во католичката вера, порасна во фудбалот и во хрватскиот дух.

Неговиот татко и постар брат исто така беа фудбалери. Со таква заднина, не беше изненадување кога Ракитиќ силно се интересираше за истите аспирации, дури и кога ги заврши своите студии во основните училишта. По ова, тој почна да се концентрира на неговата спортска кариера, со охрабрувањето на неговото семејство.

И покрај помошта на неговите родители, Малиот Иван донесе важни одлуки самостојно.

Според зборовите на неговата мајка Ката Ракитиќ, таа еднаш рече: "Се сеќавам кога Иван почна да учи. Тој ме праша: "Мамо, колку години треба да одам на училиште? ' Му реков девет години, бидејќи тоа беше должината на задолжителниот училишен систем во Швајцарија. Тој ми кажа: "Тогаш, ќе одам на училиште онолку колку што треба, но не и ден повеќе". Ова беа зборовите на малиот Иван на неговата мајка. Длабоко во умот, тој навистина не сакаше да оди на училиште подолго од тие девет години. За да ги скрати годините, Иван подоцна испаднал и се запишал во техничко училиште за градба, со што се намалила за половина т.н. 9 години на образование.

Исто така, бидејќи Иван сериозно го тренираше фудбалот во тоа време. Тој еднаш им кажал на своите родители дека е многу исцрпувачко да тренираат, учат и одат на училиште. Ова го поттикна татко му му дозволи да донесе сопствена одлука, да избере фудбал или образование. Изненадувачки, Иван ја донесе својата одлука следниот ден. Тој ден ги вратил своите книги и им рекол дека сака да го посвети целиот свој живот на фудбал. Што смело срце.

Во тоа време тој немал никаков професионален договор, но имал надежи и вера во Базел, давајќи му еден. Навистина, држењето кон фудбалот го направи Иван храбар. Тоа беше довербата на напуштање на училиштето и посветување на целиот негов живот во фудбалот што го направи поцврсто. Остатокот, како што велат, сега е историја.

Иван Ракитиќ Детска приказна Плус Неоптоварени Биографија факти -Животен однос

Вистината мора да се каже. Иван Ракитиќ е познато дека има најтрагична љубовна приказна во фудбалот. Приказната оди вака ...

Иван и неговиот брат, Дејан беше возбуден поради тоа што ќе потпише толку многу за Севиља, за да не можат да спијат таа ноќ кога пристигнаа во градот Севиља.

Следниот ден, и двајцата браќа во криминал одлучија да ја посетат шпанската сала за забава со цел да го поминат целиот ден и да ја положат ноќта. Нарачаа кафиња за себе. Како што тоа би се случило, Купидот го погодил моментот кога младата убава келнерка во дневната соба му служела на Иван на тортата.

Иван не можеше да одолее на убава келнерка која го потврдила нејзиното име како Ракел Маури. Тој речиси ја заборави основната причина за доаѓање во Шпанија, која е; "Преговорите со Севиља да потпишат договор".

Ова се случи во јануари 27, четири дена пред да се затвори пазарот за трансфер. Во овој период,
Друг тим го повикал и бил подготвен да се постави на приватен авион за да оди и да потпише за нив. Знаејќи дека имал дама на умот, Иван му рекол на својот брат ..."Не, јас го дадов мојот збор до претседателот на Севиља; Ќе го потпишам договорот утре ... Покрај тоа, Јас се заљубив во таа убава келнерка која го цеди моето место тука ".

Откако веднаш го заврши својот пренос, Иван продолжил да ја следи својата љубов на прв поглед. Тој започна стратегија, прво со постојано враќање во таа дневна соба. Второ, убедувајќи ја својата љубов да ја сопре својата работа и да му се придружи на неговите фудбалски слава. Ја полираше откако ја прифати. По дриблингот, Иван со месеци подоцна го прифатил постојаното барање да биде неговата девојка.

Иван го родила Ракел две години пред да одлучи да се омажи за неа. Најдобар ден во животот се случи во април 2013.

Иван Ракитиќ свадба слика

Нивната ќерка Алтеа е родена во 2013. Алтеа сака нејзините родители да ја земат да пливаат. Сите изгледаа уплашени поради нешто, додека во вода на сликата подолу.

Иван Ракитиќ и семејството изгледаат исплашени на вода

Во мај се роди 2016, нивната втора ќерка, Адара. Иван ја зеде сликата подолу за да го прослави раѓањето на Адара.

Семејна фотографија на Иван Ракитиќ

Во обид да создаде тешки семејни врски, Иван смета дека е потребно да патуваат со своето семејство на одмор. Семејството за него не е само важна работа. Тоа е сè.

Иван го одзема семејството на одмор

Пред да биде во врска и да започне семејство со Ракел, Иван помина од Татјана Батиниќ.

Екс девојка на Иван Ракитиќ

Иван Ракитиќ Детска приказна Плус Неоптоварени Биографија факти -Семеен живот

Иван еднаш дојде од фудбалско семејство од семејството на горната средна класа. Статусот на неговото семејство се промени во супер-богатата горна класа, бидејќи фудбалските инвестиции се исплатија за него. Сега еве еден краток за семејството на Иван Ракитиќ.

Татко: Таткото на Иван Ракитиќ, Лука, ти си фудбалер, не успеа да го достигне врвот на својата кариера. Тој во моментов управува со кариерата на неговиот син.

Лука Ракитиќ отиде на почетокот на фудбалското пензионирање поради упорност медицински проблеми. До датумот, тој сè уште добива швајцарска пензија иако нема државјанство.

Лука Ракитиќ со гордост истакнува дека е одговорен за успехот на неговиот син. Тој е менаџер на менаџерот кој дава конечни одобренија во врска со одлуките на кариерата на Иван. Неодамна, тој моментно беше во војна со швајцарските власти поради преголемото прекинување на неговата градежна работилница во Швајцарија.

МАЈКА: Ката Ракитиќ е мајка на Иван. Таа е од Босна и Херцеговина, а не од Швајцарија или од Хрватска од каде доаѓа нејзиниот сопруг. Таа е домаќинка која не прави ништо друго освен да се грижи за своето семејство и да ја поддржува кариерата на нејзиниот син.

Мајката на Иван Ракитиќ - Ката Ракитиќ

БРАТ: Иван и неговиот постар брат по име Дејан. Дејан исто така беше фудбалер, но се откажа откако два пати ја скрши коската во десната пета. Сега е зафатен со деловните обврски во Швајцарија.

Иван Ракитиќ и брат, Дејан - Погледнете ја разликата

Иван има убава сестра Никол Ракитиќ.

Иван Ракитиќ и сестрата Никол Ракитиќ.

Иван Ракитиќ Детска приказна Плус Неоптоварени Биографија факти -Терор во Швајцарија

Семејството на Ракитиќ некогаш се соочи со терор во Швајцарија. Ова се случи кога тој замина од Швајцарската репрезентација и стана регистриран најновиот член на хрватската фудбалска репрезентација.

Неговата одлука го привлече гневот на швајцарските навивачи со својата одлука да игра за Хрватска. Всушност, на неговото семејство му се закануваа телефонски повици и пораки неколку месеци откако тој прв ја носеше хрватската кошула.

Иван Ракитиќ Детска приказна Плус Неоптоварени Биографија факти -Зошто тој замина

Веројатно што треба да ти се јави е прашањето; Зошто Иван Ракитиќ ја напушти швајцарската репрезентација?

Покрај расизмот, Иван еднаш открил дека еден и пол месеци пред одлуката дадена од него да се откаже од своето државјанство, неговиот татко Лука ја одбил апликацијата за швајцарско државјанство.

Лука Ракитиќ побара швајцарско државјанство за неговата мала градежна работилница да добие даночен пауза. Семејството Ракитиќ не знае како овие информации беа објавени во јавноста. За да се влоши ситуацијата, барањето на Лука Ракитиќ за државјанство беше одбиено поради политиката.

Уште повеќе, неговата одлука да ја напушти швајцарската репрезентација дојде како резултат на политичката клима во фудбалските власти на Швајцарија и земјата во целост. Иван еднаш беше во центарот на политичкиот скандал.

Оправдувајќи ја својата одлука, Иван рече ..."Пред да се смирам, моето семејство беше кажано да се врати во Југославија; дека Швајцарците сметаат дека сите сме Југословени; дека сите ние сме исти ".

Тој ја оправда причината за напуштање. Иако тоа беше швајцарската влада, која на прво место му дала азил на семејството. Иван ги остави сите закани добиени зад него. Тој сега е концентриран на неговиот фудбал и нема време да размислува за ништо друго.

Иван Ракитиќ Детска приказна Плус Неоптоварени Биографија факти -Краток преглед на кариера

И го помина целото детство како игра за Швајцарија и го претставуваше својот тим U17.

Ракитиќ ја започна својата професионална кариера во Базел и помина две сезони со нив пред да биде потпишан од Шалке 04. По тројка и пол сезони во Бундеслигата, тој беше потпишан од Севилја во јануари 2011. Две години подоцна, Ракитиќ беше потврден како клуб капетан и капитен на тимот да УЕФА Лига Европа триумф.

Во јуни 2014, Барселона и Севиља постигнаа договор за трансферот на Ракитиќ. 2014-2015 сезона беше посебна за Иван. Го освоил високиот старт и завршил во селекцијата на домашните лиги и Лигата на европската конкуренција на најдобрите играчи на 11 цела сезона. Остатокот, како што велат, е сега историја.

Проверка на факти

Ви благодариме за читањето на приказна за детството Иван Ракитиќ, плус неразбирливи факти за биографијата. Ние се стремиме кон точност и правичност. Ако видите нешто што не изгледа добро во оваа статија, ве молиме да го поставите вашиот коментар или Контактирајте не!

Се вчитува ...

Остави ОДГОВОР

Ве молиме внесете го вашиот коментар!
Ве молиме внесете го вашето име овде