Приватност

Кои сме ние:

LifeBogger (lifebogger.com) е заинтересиран за безбедноста на податоците бидејќи добро знаеме дека нашите корисници (вие) се грижат за тоа како се користат личните информации. Домаќини на посветен сервер со високи перформанси, ве уверуваме дека сите наши информации за клиентите се чуваат во тајност. Ние никогаш не го продаваме нашиот список со клиенти или нашите информации за клиентите.

Нашата веб-адреса е: https://lifebogger.com.

Личните податоци што ги собираме и зошто ги собираме:

LifeBogger собира податоци од посетителите на нашата страница. Собраните податоци како што се име, адреса за е-пошта, рачки за социјални медиуми, адреса за пошта се собираат со единствена цел да им се обезбедат најдобри услуги на нашите посетители и да се ажурираат за подобрувањата на нашите услуги. Личните податоци може да вклучуваат, но не се ограничени на:

● Адреса за е-пошта.

● Име и презиме.

Кога посетителите оставаат коментари на LifeBogger, ние ги собираме податоците прикажани во формуларот за коментари, а исто така и IP адресата на посетителот и низата агенти на корисникот на прелистувачот за да помогнат во откривање на несакани пораки.

Анонимизирана низа креирана од вашата e-mail адреса (исто така наречена хаш) може да се достави до услугата Gravatar за да видите дали ја користите. Политиката за приватност на Gravatar услугата е достапна тука: https://automattic.com/privacy/. По одобрување на вашиот коментар, вашата слика на профилот е видлива за јавноста во контекст на вашиот коментар.

Како ги користиме личните податоци:

LifeBogger ги користи собраните лични податоци за разни намени:

● Да ве известиме за промените во нашите услуги.

● Да се ​​обезбеди поддршка на клиентите.

● Да собереме анализа или вредни информации за да можеме да ги подобриме нашите услуги.

Колачиња:

Ако оставите коментар на нашата страница, можете да се одлучите за да го зачувате вашето име, е-пошта и веб-страница во колачиња. Овие се за ваша погодност, за да не мора повторно да ги пополните вашите податоци кога оставате друг коментар. Овие колачиња ќе траат една година.

Ако уредувате или објавувате статија, дополнителен колаче ќе биде зачуван во вашиот прелистувач. Ова колаче не вклучува лични податоци и едноставно го означува идентификаторот за објавување на статијата што ја уредувавте. Истекува по 1 ден.

Правна основа за собирање и обработка на лични податоци:

Правната основа на LifeBogger за собирање и користење на личните податоци опишани во оваа Политика за приватност на заштитата на податоците зависи од личните податоци што ги собираме и од специфичниот контекст во кој ги собираме информациите:

● Дадовте дозвола на Мојата компанија да го стори тоа.

● Обработката на вашите лични податоци е во легитимни интереси на LifeBogger.

● LifeBogger е во согласност со законот.

Зачувување на лични податоци:

LifeBogger ќе ги задржи вашите лични информации само онолку колку што е потребно за целите утврдени во оваа Политика за заштита на податоците.

Ние ќе ги задржиме и користиме вашите информации до потребниот степен за усогласување со нашите законски обврски, решавање спорови и спроведување на нашите политики.

Коментари:

Ако оставите коментар на LifeBogger, коментарот и неговите метаподатоци се задржуваат на неодредено време. Ова е така за да можеме автоматски да ги препознаваме и одобруваме следните коментари наместо да ги држиме во редот на модерирање. Коментарите на посетителите може да се проверат преку автоматска услуга за откривање на несакани пораки.

Кои права ги имате над вашите податоци:

Одвреме-навреме, ќе испраќаме ажурирања на Фудбалските приказни, преку пошта, е-пошта или гласовно емитување, до нашите посетители кои изразиле интерес и побарале такви информации. Како посетител, секогаш можете да се исклучите од примање такви понуди / известувања со следење на врската за исклучување на конкретната комуникација или директно контактирање на LifeBogger.

Ако сте жител на Европската економска област (ЕЕА), имате одредени права за заштита на податоците. Доколку сакате да бидете информирани какви лични податоци имаме за вас и доколку сакате да бидат отстранети од нашите системи, контактирајте не.

Во одредени околности, ги имате следниве права за заштита на податоците:

● Право на пристап, ажурирање или бришење на информациите што ги имаме за вас

● Право на исправка

● Право на приговор

● Право на ограничување

● Право на преносливост на податоците

● Право на повлекување согласност

Откривање на трети страни:

Ние не ги споделуваме или продаваме вашите лични информации на трети страни.

Ние откриваме информации само во следниве случаи:

  • Како што налага законот, како што е усогласување со покана или сличен правен процес.

кога ние веруваме со добра волја дека откривањето е потребно за да се заштитат нашите права, да се заштити вашата безбедност или безбедноста на другите, да се испита измама или да се одговори на барање на владата

Ако сме вклучени во спојување, купување или продажба на целиот или дел од нејзините средства, ќе бидете известени преку е-пошта и / или истакнато известување преку нашата веб-страница за каква било промена во сопственоста или употреба на вашите лични информации, како и како и секој избор што може да го имате во врска со вашите лични информации на која било друга трета страна со претходна согласност за тоа.

Безбедност - Како ги штитиме вашите податоци:

Безбедноста на вашите лични информации е важна за нас. Ние преземаме комерцијално разумни мерки и ги следиме општо прифатените стандарди за да ги заштитиме информациите што ни ги давате, и за време на преносот и откако ќе ги добиеме. На пример, информациите што ги давате се пренесуваат преку енкрипција со употреба на технологии како што се технологијата на безбеден приклучок (SSL).

Ниту еден метод на пренесување преку Интернет, или метод на електронско складирање, не е 100% безбеден. Затоа, не можеме да гарантираме апсолутна безбедност на вашите информации.

Навистина едноставни додатоци на SSL и навистина едноставни SSL не обработуваат никакви лични информации што можат да се препознаат, така што GDPR не важи за овие додатоци или употребата на овие додатоци на вашата веб-страница. Нашата политика за приватност можете да ја најдете овде.

Новости за изјавата за приватност:

Можеме да ја ажурираме оваа изјава за приватност за да ги рефлектираме промените на нашата веб-страница, бидејќи се однесуваат на информациите собрани од вас и наше користење.

Ако промената влијае на начинот на кој ние ги користиме или управуваме со информациите собрани од вас, LifeBogger ќе ви испрати е-пошта и / или ваша е-пошта или ќе објави објава каде што за прв пат пристапувате до оваа апликација пред промената да стане ефективна. Ве охрабруваме периодично да ја прегледувате оваа страница за најновите информации за практиките за приватност на LifeBogger.

Известување за повреда:

Во овој дел, ќе ви објасниме какви процедури имаме воспоставено за да се справиме со кршење на податоците, или потенцијални или реални, како што се системи за внатрешно известување, механизми за контакт или износи на грешки.

Доколку во секое време LifeBogger доживее прекршување што резултира со стекнување на вашите лични податоци од трето лице, ние ќе ве известиме во рок од 72 часа.

Од кои трети страни добиваме податоци - кои се занимаваат со податоци од трети лица:

Google, како продавач од трета страна, користи колачиња за да прикажува реклами на LifeBogger. Користењето на колачето DART од страна на Google му овозможува да им служи реклами на корисниците врз основа на нивната посета на LifeBogger.com и други страници на Интернет. Посетителите на веб-страниците можат да се откажат од употребата на колачето DART со посета на политиката за приватност на рекламата и содржината на мрежата на Google на следната URL - http://www.google.com/privacy_ads.html.

Некои од нашите рекламни партнери можат да користат колачиња и веб-светилници на нашата веб-страница. Нашиот партнер за рекламирање вклучува… .Mediavine

Овие рекламирање сервери или рекламирање мрежи на трети лица ја користат технологијата за огласите и линковите што се појавуваат на LifeBogger.com испраќаат директно до вашите прелистувачи. Тие автоматски ја примаат вашата IP адреса кога тоа ќе се случи. Другите технологии (како што се колачињата, JavaScript или Web beacons), исто така, може да ги користат рекламните мрежи на трети страни за да се измери ефективноста на нивните реклами и / или да се персонализираат рекламните содржини што ги гледате.

Битно е да се напомене дека LifeBogger.com нема пристап до или контрола над овие колачиња кои се користат од трети лица рекламни.

Треба да се консултирате со соодветните политики за приватност на овие трети лица за рекламирање сервери за подетални информации за нивните практики, како и за упатства за тоа како да се откажете од одредени практики. Политиката за приватност на LifeBogger не се однесува, и ние не можеме да ги контролираме активностите на таквите други рекламни или веб сајтови.

Ако сакате да го оневозможите колачињата, можете да го направите преку вашиот индивидуален опциите на прелистувачот. Подетални информации за управување со куки со одредени веб прелистувачи може да се најде во соодветните веб-сајтови на интернет прелистувачи.

билтен:

Ако сте се пријавиле за нашиот билтен, може да добиете е-пошта од нас. Ова вклучува, но не ограничувајќи се на е-пошта за трансакции и е-пошта за маркетинг. LifeBogger ќе испраќа само е-пошта за кои сте се изричито или имплицитно (регистрација, набавка на производ и сл.) Потпишани.

При регистрација, ние ја собираме вашата адреса за е-пошта, вашето име, вашата тековна IP адреса и временскиот печат на регистрација, вашата IP адреса и временски ознака кога ќе ја потврдите вашата претплата и тековната веб-адреса каде што сте се регистрирале. Ние ги испраќаме нашите е-пошта преку услугата наречена sendgrid. Откако ќе добиете е-пошта од нас, следиме дали ја отворате е-поштата во вашиот клиент за е-пошта, ако кликнете на врската во е-поштата и вашата моментална IP адреса.

Лог датотеки

Како и многу други веб-сајтови, ние ги користиме лог датотеките. Информациите во датотеките на лог вклучуваат адреси на интернет-протокол (IP), тип на прелистувач, интернет-провајдер (ISP), датум / време печат, страници за повикување / излез и број кликања за анализа на трендовите, администрирање на страницата, околу страницата, и собираме демографски информации. IP-адресите и другите такви информации не се поврзани со какви било информации што може да се идентификуваат.

Известување за демографија и интереси:

Ние заедно со трети лица продавачи, како што се Google користи прва партија колачиња (како што се колачиња на Google Analytics) и трети лица колачиња (како колаче ДаблКлик) или други идентификатори на трети лица заедно за да ги собере податоци за корисник интеракции со импресиите на рекламата, и други функции за огласување, како тие се однесуваат на нашата веб-страница.

Залагајќи се надвор:

Корисниците може да поставите опции за начинот на кој Google го рекламира на вас со помош на Google реклами страница Settings. Алтернативно, можете да се вратиш со посета на мрежата Рекламирање иницијатива вратиш страница или трајно користење на Google Анализа вратиш пребарувач додаток на.

Програмско рекламирање на Медијавин

За информации во врска со прибирање податоци од партнери за реклами на Mediavine, вклучително и како да се исклучите од собирање податоци, кликнете овде

Слободно контактирајте не користејќи ја нашата страница за контакт, доколку имате прашања во врска со оваа Политика за приватност.