Малколм Глејзер Детска приказна Плус Неоптоварени факти за биографијата

ЛБ ја претставува Целосна приказна за фудбалска елита, која беше најдобро позната по прекарот "на leprechaun". Нашата приказна за детството Малколм Глејзер плус нераскажаните факти за биографијата донесуваат целосна сметка за значајни настани од неговото детско време до денес. Анализата вклучува неговото семејно потекло, животна приказна пред славата, доведува до слава, врска и личен живот.

Да, секој знае за аверзијата на Глејзер за публицитет за време на неговиот живот. Сепак, само неколкумина ја сметаат биографијата на Малколм Глејзер, која е доста интересно. Сега без понатамошно разбирање, ајде да почнеме.

Малколм Глејзер Детска приказна Плус Нераменет Биографија Факти- Почетокот на животот и семејството

Почнувајќи, Малколм Глејзер е роден на 15th ден од август 1928 во Рочестер во Њујорк, САД.

Тој беше 5th на седум деца родени на неговата мајка Ана и на неговиот татко Авраам. Родителите на Глејзер биле Евреи кои претрпеле договор за време на Холокаустот. Како резултат на тоа, тие се емигрирале од Литванија во САД во 1915 кога се претставила можност.

По пристигнувањето во државите, Абрахам (таткото на Глејзер), дезертер на руската армија, се населил во Рочестер, каде што отворил часовник и бисери, наречен Gem Jewel. Глејзер, најстариот син, бил близок со неговиот татко и почнал да посветува големо внимание на работата на неговиот татко дело со часови кога тој бил на возраст 8.

Детето имаше малку или никакви надежи за преземање на бизнисот се додека не се наметне одговорност кога неговиот татко почина од рак во 1943. Така започна патувањето на 15-годишниот во светот на бизнисот откако беше под притисок од околностите и неговата мајка.

"Смртта на татко ми беше веројатно најтрагичната работа што некогаш се случи во мојот живот, но тоа беше добра во еден начин, бидејќи тоа ме направи маж. Мајка ми секогаш ми велеше: "Ти си мој сопруг, сине мој, сè ми", мајка ми имаше начин да ме манипулира "

Се сеќаваше на Глејзер за тоа што го поттикна во бизнисот.

Две недели по погребот на татко му, Глејзер почна да ги продава часовите од куферот. Тој го нашол стремежот предизвикувајќи поради фактот дека тој посетувал часови во текот на денот на Сампсоновиот колеџ во Ромулус, Њујорк и продавал делови за часови во текот на ноќта.

Како резултат на тоа, Глејзер забележа слаби академски перформанси и се чувствуваше "инфериорно" кај децата со академски ум во училиште. Тој траеше само 6 недели на колеџ, пред да се посвети на полновремена продажба на накит и часовници поправки.

Малколм Глејзер Детска приказна Плус Нераменет Биографија Факти- Патот до слава

Пресвртна точка во поправките на Глејзер се појави во 1936 кога еден пријател го привлече вниманието на постоењето на франшизи во базата на Sampson за воздухопловство. Гледајќи во врска со можноста, Глејзер преговараше за договор во кој се сметаше дека ќе воспостави монополска продавница за поправка на војници во базата.

Тој направил Инвестициски пари од бизнисот пред да биде затворена базата во 1956. По затворањето на базата, Глејзер започна со проширување на бизнисот со инвестирање во недвижнини, обид што се метаморфизираше од едно семејство во Рочестер до комерцијални недвижности низ Америка.

Толку огромни беа прометните работи што Глејзер го фрли наследениот накит и ги следеше поправките, правејќи повеќе инвестиции во индустрии како банкарство, здравствена заштита и медиуми помеѓу 1956 и 1976. Исто така основал и холдинг компанија наречена Прва сојузничка корпорација, да управуваат со неговите повеќе деловни потфати.

Малколм Глејзер Детска приказна Плус Нераменет Биографија Факти- Стани за слава

На врвот на своите деловни зделки, Глејзер не успеа во обид да купи државна компанија за транспорт, Конрајл за $ 7.6 милијарди долари во 1984. Сепак, тој беше во можност да повлече повеќе инвестиции во морските протеини, интернет, акции и обврзници, како и природен гас.

Тој стана популарен надвор од светот на бизнисот кога го купи Американскиот фудбалски клуб Тампа Беј Buccaneers во 1995. Како исцрпен бизнисмен, тој го видел превртувањето на клубот од најлошата екипа во НФЛ до оној кој забележал бројни пораст во своето богатство.

Надвор од американскиот фудбал, Глејзер стана популарен во фудбалскиот свет кога го презеде сопственоста на англискиот клуб на Премиер Лигата, Манчестер Јунајтед за £ 790m со постепено купување на акционерите на клубот помеѓу 2003-2005.

Развојот беше со години критикуван од навивачите на англиската страна, кој го критикуваше Глејзер и неговите сосопствени деца за повлекување на клубот во долг, сепак, клубот значително помина во својата цел до денес.

Малколм Глејзер Детска приказна Плус Нераменет Биографија Факти- Животен однос

Зад секој успешен бизнисмен е жена. Овој Максим го држеше за Глејзер, кој снимил повеќе успеси во бизнисот откако го поврзал јазолот со неговата сопруга Линда.

Глејзер го запозна Линда во време кога брзо напредуваше со недвижнини, дуото датира неколку години пред да се венча во 1961. Нивниот однос беше благословен со момчињата 5 и девојката 1. Ние ви нудиме детали за Малколм Глејзер Деца.

  1. Аврам Ави Глејзер е прва меѓу децата на Глејзер. На дипломиран правник е претседател на Манчестер Јунајтед меѓу другите напори.

  1. Следен е Брајан Глејзер, кој исто така има удел во Манчестер Јунајтед, Прва сојузничка корпорација и Тампа Беј Buccaneers на НФЛ.

  1. Џоел Глејзер е дел од семејството Глејзер, кој ја контролира првата сојузничка корпорација и корпорацијата "Запата". Џоел, исто така, има удел во Тампа Беј Buccaneers на НФЛ и Англија во Манчестер Јунајтед фудбалски клуб. Вреди да се забележи дека Џоел е поддржувач на Манчестер Јунајтед, за кој се верува дека е движечка сила за интересот на неговиот татко да ја преземе сопственоста на клубот.

  1. Додадено на листата е Кевин Глејзер, копретседавач на First Allied Corporation. Дипломирал од колеџот "Итака" исто така има удел во Манчестер Јунајтед и е вклучен во ограничувањето на "црвено фудбал".

  1. Единствената ќерка родена од семејството е Дарси Глејзер. Дипломирал на Психологија од Американскиот универзитет е ко-претседател на Глејзер семејството Фондацијата меѓу другите напори.

  1. Последно, но не и најмалку важно е Едвард Глејзер, најмлад од семејството. Едвард како неговиот брат Кевин дипломирал на колеџот Итака. Тој, исто така, има удели во Првата сојузнички хартии од вредност, Манчестер Јунајтед и Ред Фудбал Лимитинг.

Малколм Глејзер Детска приказна Плус Нераменет Биографија Факти- Филантропија

Глејзер направи сè што некогаш го инвестирал во подобро, вклучувајќи ја и неговата заедница, каде што инвестираше во многу филантропски напори. Тој ја лансираше Фондацијата Глејзер Фамилија во 1999, организација која, меѓу другото, е посветена на помагање на добротворни и образовни причини во заедницата на Тампа Беј. Фондацијата има во текот на своето постоење, донираше милиони во програми, билети, грантови и придонеси во натура.

Покрај тоа, Глејзер ги надгледуваше активностите на Визионерската програма на Фондацијата, креирана во 2006 за да ги идентификува проблемите со видот кај училишните деца на рана возраст. Иницијативата ги посетува училиштата и обезбедува очни прегледи на илјадници деца во неповолна положба

Малколм Глејзер Детска приказна Плус Нераменет Биографија Факти- Федор со сестри

Додека добротворната организација се смета дека започнува дома, Глејзер јасно укажа на тоа дека не се согласува со популарната изрека што е очигледна во расправата што ја имал со своите сестри 5 до тој степен што сакал поголем дел од имот од 1 од милион долари, што неговата мајка сакала браќа и сестри пред нејзината смрт. Глејзер ја раскажува приказната за нивната животна одмазда на следниов начин:

"Никогаш не отидов никаде со моите сестри. Никогаш не ме однесоа. "Мајка ми велеше:" Земи го во кино ", и тие би рекле не. Мајка ми велеше: "Зошто да не? Инаку ќе седнете до некој странец. Тие рекоа: "Не се грижиме, не го земаме". "

Тој, исто така, забележал дека неговите сестри го мразеле поради блиската врска што ја имал со мајка си пред нејзината смрт.

"Многу ми е жал што мајка ми и јас имавме блиски односи како што направивме. Не ми е жал, но ние не. Во мојот следен живот, нема да бидам толку близу до мајка ми, и моите сестри ќе бидат среќни. Жал ми е што ја направив мајка ми богат. "

Тужбата за враќање на сестрите со тоа што има најголем удел од имот од $ 1 милиони бил комплициран. Како и да е, Глејзер ја дал својата поента да им дозволи на своите сестри да знаат дека тој имал непријателство против нив речиси цел живот.

Малколм Глејзер Детска приказна Плус Нераменет Биографија Факти- Причина зад прекарот

Глејзер го прекажа лепракот поради неговиот сквотен изглед и брадавична брада.

Малколм Глејзер Детска приказна Плус Нераменет Биографија Факти- Смрт

Глејзер почина на возраст од 85 на мај 28, 2014. До смртта на Глејзер, тој беше во лошо здравје поради два удари во април 2016. Мозочниот удар влијаеше на неговиот говор, како и на мобилноста во десната рака и десната нога.

Малколм Глејзер Детска приказна Плус Нераменет Биографија Факти- Лични факти

До неговата смрт во 2014, Малколм Глејзер беше изолиран бизнисмен кој се покажа надвор од основано сомневање дека успехот во бизнисот лежи во напорна работа и решителност, без оглед на темпераментите. Самиот Глејзер не ги негира горенаведените особини кои доведоа до успеси во бизнисот, како што некогаш забележа дека:

"Покажете ми успешен бизнисмен, и јас ќе ви покажам човек кој работи 80 часа неделно".

За Глејзер, животот беше подобар во екстремна состојба, како што е очигледно на начинот на кој почнал да учи бизнис во 8 години и надгледувајќи милијарда долари, дури и кога боледувал од мозочен удар до неговата смрт. Сепак, тој веруваше во човештвото и живееше секој збор од Златното правило

"Јас секогаш се обидувам да ги третирам луѓето праведно. Мора да бидете убави кон луѓето. Тоа е здравиот разум. Ако не, нема да добиете добри резултати. "

Moreso, тој не беше лишен од сочувство како што е очигледно на начинот на кој тој еднаш симпатизираше со Тони Dungy, поранешен тренер на Тампа Беј Buccaneers дека тој отпуштен во 2001. Син Dungy извршил самоубиство во 2005 и Глејзер присуствувал на погребната служба жалост со семејствата на починатиот во емоционален начин. Според Џефри Синглетри, кој ја извршил услугата:

"Глејзер драматично плачеше пред Dungy до таква мера што Dungy се најде себеси утешна Глејзер, а не обратно".

Немаше подобар начин да се прослави милијардер кој без напор живеел мирен живот, освен организирање на приватен погреб за него, желба на неговото семејство да се даде. Во исто светло, беше издадена директива дека цвеќе и донации треба да се направат во детската болница во Тампа, каде што живееше.

ПРОВЕРУВАЊЕ НА ФАКТИ: Ви благодариме за читањето на нашата приказна за детството Малколм Глејзер плус нераскажаните факти за биографијата. На LifeBogger, ние се стремиме кон точноста и правичноста. Ако најдете нешто што не изгледа добро, ве молиме да го споделите со нас коментирајќи подолу. Ние секогаш ќе ги цениме и ќе ги почитуваме вашите идеи.

Се вчитува ...

Остави ОДГОВОР

Ве молиме внесете го вашиот коментар!
Ве молиме внесете го вашето име овде