Fakta-fakta Biografi George Weah

0
6524
George Weah Childhood Story

LB mènèhi Kisah Penuh Dewa Sepakbola lan Présidhèn sing paling misuwur kanthi jeneng Pangguna; 'King George'. Kita George Weah Childhood Story plus Biography Facts ndadekke sampeyan akun lengkap saka acara penting saka wektu kanak-kanak nganti tanggal. Analisis ngandhut crita urip sadurunge ketenaran, urip kulawarga, urip sesambetan lan liya-liyane.

Ya, kabeh wong ngerti babagan ballon d'utawa peran Presidensi Liberia nanging sawetara nganggep biografi George Weah sing cukup menarik. Saiki tanpa luwih adhi, ayo mulai.

George Weah Childhood Story Plus Untold Biography Facts -Awal urip

George Tawlon Manneh Oppong Ousman Weah lair ing 1st October 1966 (umur 51), Monrovia, Liberia.

George bener-bener digawa dening lehne sawise bapakne mati. Dheweke tuwuh ing West Point, kutha gedhe sing dioperasikake dening geng-geng lingkungan. Dheweke dadi anggota saka Kru klompok ètnik, sing asalé saka Liberia kidul-wétan Grand Kru County, salah sawijining wilayah paling miskin ing negara kasebut.

George Weah Childhood Story
George Weah Childhood Story

Dheweke sekolah menengah ing Kongres Muslim lan sekolah menengah ing Wells Hairston High School lan dilapurake nalika taun pungkasan. Dheweke wiwit main bal-balan kanggo klub pemuda Muda Survivors nalika umur 15 lan banjur pindhah menyang klub bal-balan lokal liyane, kanthi asring main peran kanggo Mighty Barrolle lan Invincible Eleven, ing ngendi dheweke nyetak gol 24 ing penampilan 23.

Sasampunipun nglajengaken pangkatipun ingkang amatir, pemain Scout Cameroon nate mirsani lan mlebet klub lokal, Yaound FC. Pengakap Kamerun Claude Le Roy, ngandhani kabar kabutuhan Weah marang manajer AS Monaco, Arsène Wenger. Wenger miber menyang Afrika kanggo ndelok dhiri, lan banjur mlebu Weah menyang klub.

Sadurunge nglakoni karir bal-balan dheweke ngidinake dheweke pindah ing luar negeri, Weah kerja ing Liberia Telecommunications Corporation minangka Teknisi switchboard. Dheweke dadi sing pisanan, lan meh mung, Liberia nggawe tandha ing Eropah. Liyane, lagi ngomong, saiki wis dadi sejarah.

George Weah Childhood Story Plus Untold Biography Facts -Urip Hubungan

Clar Weah minangka garwane George Weah. Dheweke minangka warga negara Amerika Serikat sing duwe rasa asli saka Jamaika.

George Weah lan Clar
George lan Clar

Dheweke tansaya gedhe ing Florida, AS, ing ngendi dheweke nglakokake sawetara bisnis, kalebu restoran Karibia lan toko kelontong.

Miturut laporan, George lan Clar ketemu ing AS ing cabang Chase Bank ing ngendi Clar kerja minangka petugas layanan pelanggan. Bekas striker AC Milan wis dilapurake menyang bank kasebut kanggo mbukak akun nalika mripate nyedhaki Jamaika sing ayu. Kisah cinta sing ditindakake kanthi tulus lan terus saya tambah kuat sanajan ana akeh pitutur sing mbendhetake Weah.

Clar, sing ora kaya wong wadon saka karibia Karibia, mung gaun, dianggep ora mung minangka ahli strategi sing apik, nanging uga bisa ngalahake, sing uga bisa nguncalaké eseman sing angel banget. Nandhang sekutu nggambarake dheweke minangka cerdas lan duwe jinis khusus aura. Jamaika wanuh karo kekuwatan ngubengi bojone. Dheweke duwe telung anak: George Weah Jr, Tita lan Timothy.

Timothy Weah, putra pemenang 1995 Ballon d'Or, George Weah, wis mlebu kontrak profesional pertamanya karo Paris Saint-Germain.

Putra George Weah-Timothy
Putra George Weah-Timothy

Pemain 17 diwiwiti ing jejere ramane, sing wis telung taun ing klub Ligue 1, sadurunge pindah menyang AC Milan. Timothy gabung karo akademi PSG ing 2014 lan nduweni fitur kanggo U-15s lan U-19s.

George Weah Childhood Story Plus Untold Biography Facts -Urip Keluarga

Bapakne, William T. Weah, Sr. yaiku sawijining mekanik déné ibuné, Anna Quayewé yaiku penjual. Dheweke duwe telu sedulur, William, Moses lan Wolo.

George Weah minangka salah satunggal saking telulas bocah ingkang dipunagem dening nenekane pamane Kristen, Emma Klonjlaleh Brown sawise tuwane dipisahake.

George Weah Childhood Story Plus Untold Biography Facts -Sukses Eropa

Ya, dheweke bakat mentah karo latihan formal. Weah muncul ing awal karir Eropa. Nanging, striker 6'2 langsung kejiret lan dadi pemain pencetak gol sing kuat.

A pindah menyang Paris Saint-Germain nggawa sambutan kanggo Weah, sing mbantu klub kasebut ngalahake Piala Prancis ing 1993 lan judhul Ligue 1 ing 1994. Sakbenere ora bisa dicegah nalika musim 1994-95, dheweke ngalahake PSG kanggo kemenangan Prancis lan Ligue Cup lan rampung minangka pencetak gol paling akademis Liga Champions. Sakwisé taun, dheweke diarani minangka Pemain Terbaik Afrika, Eropa, lan FIFA ing Taun iki-minangka prestasi sing durung pernah ana.

George Weah Childhood Story Plus Untold Biography Facts -perang

Weah dicekal saka enem pertandhingan Eropa kanggo mbebasake irunge pemain pertahanan Portugis Jorge Costa ing 20 November 1996 ing trowongan pemain sawise digarap Milan ing Porto ing Liga Champions. Weah ngendika menawa dheweke mbledhos kanthi frustasi sawise ngalahake penganut rasis Costa nalika loro klub Liga Champions sing gugur.

Karibia banget mbantah tuduhan rasisme lan ora ditindakake dening UEFA amarga ora ana saksi sing bisa mbuktekake tuduhan Weah, malah kanca-kancané Milan. Weah banjur ngupaya nyuwun pangapunten menyang Costa nanging iki ditolak dening Portugis, sing nganggep tuduhan ngala-ala rasis sing ditentang marang dheweke minangka defamatori lan njupuk Liberia menyang pengadilan.

Kejadian iki nyebabake operasi ing perawatan facial, lan dheweke banjur dipateni nganti telung minggu. Senadyan kedadean kasebut, Weah isih nampa FIFA Fair Play Award ing 1996.

George Weah Childhood Story Plus Untold Biography Facts -Agama

Weah dikonversi saka Kristen Protestan menyang Islam, sadurunge ngowahi. Panjenenganipun ngarep-arep perdamaian kanggo Muslim lan Kristen, lan nyatakake "Siji wong".

Weah uga wis nglakoni protestanisme.

Ing Oktober 2017, dheweke katon ing gereja pendhukung Nigeria Pastor TB Joshua bebarengan karo Senator Liberia, Pangeran Yormie Johnson.

TB Yosua minangka pangaruh utama ing keputusan Johnson kanggo ngesahake pencalonan Weah ing pamilihan umum 2017 Liberia.

George Weah Childhood Story Plus Untold Biography Facts -Anak Tuwa saka Liberia

Weah dadi akeh banget ing urusan negarane dhewe-dhewe nalika isih ana ing karir game.

Sadar yen pentinge sepakbola minangka pasukan stabil ing Liberia, Weah ngenteni kira-kira $ 2 yuta dhuwit dhuwit kanggo lelungan, peralatan lan biaya gaji kanggo tim nasional, Lone Stars.

George Weah Childhood Story Plus Untold Biography Facts -Kepribadian

George Weah nduweni atribut ing ngisor iki kanggo kepribadiane.

Kekuwatan: George Weah minangka kooperatif, diplomatik, ramah, adil, sosial

Kelemahane: George Weah bisa dadi Indecisive lan nduweni rasa tresna marang diri. Luwih supaya dheweke ngelingke konfrontasi lan bisa ngendhakake dendam.

Apa George Weah seneng: Harmoni, kaluputan, bareng karo wong liya lan pungkasan, urip ing njaba.

Apa George Weah Dislikes: Kekerasan, ketidakadilan, banter lan kesesuaian.

Ing cathetan umum, George tentrem, adil, lan sengit dhewe. Kemitraan penting banget kanggo dheweke.

George Weah Childhood Story Plus Untold Biography Facts -Presidensi

George Weah mlayu kanggo kepresidenan Liberia minangka anggota Kongres kanggo Perubahan Demokratik ing 2005, nanging kalah ing run-off kanggo Ellen Johnson Sirleaf saka Partai Unity. Ing 2011, dheweke lagi bali ing tiket CDC, wektu iki minangka wakil presiden, nanging Sirleaf tetep jabatan.

Kurang kawruh Weah dadi masalah kampanye. Dheweke wis kritis banget marang wong-wong sing ngomong yen dheweke ora bisa nguwasani. Dheweke pisanan nyatakake duwe gelar BA ing Manajemen Olahraga saka Parkwood University ing London, Nanging, iki minangka pabrik diploma sing ora diwenehi sing menehi sertifikat tanpa perlu sinau. Weah banjur nerusake jurusan manajemen bisnis ing DeVry University ing Miami.

Senadyan anané pulitik, Weah tetep dadi tokoh sing éndah lan populer ing negarané. Ing April 2016, Weah ngumumake tujuan kanggo mbukak kanggo Presiden Liberia kanggo kaloro kaloro. Sepakbola Allah akhire dadi Presiden Liberia nalika Desember 2017 sawise kalah Wakil Presiden Joseph Boakai.

TUTUP: Thanks kanggo maca Kita George Weah Childhood Story uga fakta biografi sing ora dikepengini. Ing LifeBogger, kita usaha kanggo akurasi lan keadilan. Yen sampeyan ndeleng soko sing ora katon ing artikel iki, wenehi komentar utawa sampeyan hubungi kita !.

Loading ...

NANGGUNG JAWABAN

Mangga ketikno komentar sampeyan!
Mangga ketik jeneng sampeyan ing kene