Fakta Cerita Pele Anak Umur Untold

0
12236
Fakta Cerita Pele Anak Lagi Untold

LB nyedhiyakake crita Full Dewa Sepakbola sing paling dikenal kanthi sebutan; 'Black Pearl.'. Cerita Kanak-kanak Pele plus Biografi Tanpa Tuntunan Bukti sing nyedhiyakake sampeyan kanthi lengkap babagan acara-acara penting wiwit saka masa kanak-kanak nganti tanggal. Analisis nyakup crita urip sadurunge misuwur, urip kulawarga, lan akeh sing ora dingerteni babagan fakta-fakta. Ya, dheweke iku pemain bal sing mung ngluwihi wates alam. Saiki tanpa luwih adhine, ayo mulai.

Fakta Cerita Pele Anak Untold -Awal Masa Siaga

Edson Arantes do Nascimiento uga dikenal minangka Pele lair ing Três Corações, Brasil, dening João Ramos do Nascimento AKA Dondinho (bapak) lan Ibu Celeste Arantes (Ibu).

Dheweke tuwuh ing kutha Três Corações, ing negara Minas Gerais, kira-kira 200 mil ing sisih kulon saka Rio de Janeiro. Pele lair minangka anak pisanan saka kulawarga Dondinho. Sawise lair, wong tuwane dijenengake 'Edison ' sawise panemu Thomas Edison. Dheweke uga umuré jenengé 2; "Dico lan Pele". Kulawargane menehi jenenge nick "Dico" sing artine 'Putra saka Warrior'. Ayah Pele, uga dikenal minangka Dondinho sing dianggep minangka akeh minangka prajurit ing lapangan. Dheweke pemain bal sing wani.

Jeneng samaran "Pele" teka saka kanca kelas dheweke ing sekolah. Pele minangka jenis seneng sing ora bakal nyenengake kanca-kancane lan nyenengake dheweke ing sekolah. Dheweke bakal mesem nalika diganggu. Nanging ana watesan. Para kanca saka dheweke njupuk keuntungan saka cara pronouncing ala. Mbalik maneh ing sekolah, Pele digunakaké kanggo ngucapake jeneng kiper lokal Vasco da Gama sing paling disenengi 'Bile' as "Pile". Cara sing salah nganggo jeneng kasebut nggawe kanca-kancane dheweke kanggo mock dheweke. Mula, dheweke mutusake kanggo menehi jeneng kasebut "Pele" kanthi sethitik kawruh babagan implikasinya marang komunitas bal-balan. Ing kasunyatane, kanca-kancane dheweke ora ngerti yen ana jeneng emas. Jeneng sing metu saka lelucon. Jeneng sing dadi sing paling gedhé, luwih akèh tinimbang 99.9% jeneng sing tau ditepungi donya.

Miturut wawancara, Pele tau nyatakake jeneng kasebut awale dadi julukan bocah cilik, sing ora disenengi. Nalika ditakoni Kenapa? iki ana apa ...

Iku ora julukan aku wanted minangka anak. Kulawarga ndangu kula Dico, kanca-kancaku ing pinggir dalan, nyebat kula Edson. Nalika padha wiwit nelpon aku Pelé aku ora pengin menyang. Aku panginten iku jeneng sampah. Saiki sampeyan ndeleng ing Kitab Suci. Ing Pele Ibrani tegese kaajaiban. A teolog nemokake iki, banjur marang aku. Tegese, ana ing Kitab Suci.

Mbalik maneh nalika wong ngucap, "Hei, Pele," aku bakal nguwuh-uwuh lan duka. Ing sakwentoro wektu aku ngetung kanca kelas amarga dheweke lan entuk gunggunge rong dina. Iki, bisa ditemtokake, ora duwe efek sing dikarepake. Anak-anak liyané temen maujud amarga aku kesengsem lan mula mulai nelpon aku Pele maneh. Banjur aku nyadari yen ora nganti aku apa sing diarani. Saiki aku tresna marang jenenge - nanging nalika iku aku ora bisa mungkasi. "

Fakta Cerita Pele Anak Untold -Ngimpi

Ngimpi Pele dadi pilot dadi cendhak amarga kedadeyan sing ora becik nalika pesawat lokal tiba ing omah, nyebabake pilot lan kabeh penumpang ing papan kasebut.
Pele enom wis ninggalake omah lan banjur menyang rumah sakit kanggo ndeleng otopsi lan, nalika ndeleng mayit pilot, dheweke mutusake yen impen umur dheweke bakal mandheg. Pancen, karir pesawat terbang ora kanggo dheweke.

Minangka luck bakal, biyasane ngembangake biyasane, lan Dondinho dadi pelatih bal-balan profesional Pele. Pele nyeritakake dukungan ibune marang ambisi kanak-kanak dadi pilot profesional. Dheweke ora seneng ningali dheweke njupuk bal-balan minangka karir.

Fakta Cerita Pele Anak Untold -Rising Saka Kemiskinan

Kulawargane diserang dening kamlaratan. Pele dhéwé ora tau anak sing sugih. Mbalik maneh, uang saku sing diwenehake marang dheweke ora bisa mbayar bal-balan. Minangka bocah cilik, Pele biasane dolanan karo kaos kaki nganggo kertas amarga dheweke ora bisa tuku bal-balan kanggo njaga omah. Ing pinten-pinten titik, piyambakipun main bal-balan kanthi mangga nalika istirahat. Minangka wangsulane dhuwit cilik, Pele kudu nggarap macem-macem proyek kaya bocah kanggo entuk dhuwit ekstra. Dheweke nampa pelajaran awal ing bal-balan saka bapake lan main kanggo tim-tim amatir nalika isih enom.
Ora suwe sawisé Pele ndeleng dheweke wis diberkahi karo bakat supernatural kanggo game kasebut. Dheweke miwiti nganggo gaya bal-balan dhewe. Dheweke nyiptakake nalika akeh olahraga. Ing Brasil nalika kuwi, bal-balan jero ruangan dadi populer.
Pele mung bocah sing bisa dominasi kabeh bangsa. Iku dribbling dheweke, skills pass, kecepatan lan goal scoring kemampuan sing propel wong kanggo stardom.

Fakta Cerita Pele Anak Untold -Urip Keluarga

WULANG: Bapak Pele, João Ramos do Nascimento AKA Dodinho lair ing 2nd Oktober 1917. Dheweke minangka pusat penyerang bal-balan Brasil maju lan ora mung dadi bapak, nanging mentor lan kanca apik marang putrane, Pelé.

Fakta Cerita Pele Anak Untold -
Pele (Kiri) lan Rama, Dodinho (tengen)

Dondinho main kanggo klub-klub cilik nalika taun kariré. Malah panjenenganipun mboten ngraosaken kados pundi putranipun, piyambakipun nindakaken sesuatu ingkang boten saged dipuntindakaken putranipun ing kariripun ingkang legendha. Sampeyan bakal ngerti yen sampeyan maca.

Sakdurungé ing dina-kana, bal-balan ana ing karier paling ora dibayar. Ideally, pemain bal-balan ana ing antarane paling miskin ing negara. Mulane, Dondinho miskin. Dheweke pensiun awal amarga perlu nggawe dhuwit liyane saka proyek liyane. Sasampunipun pensiun saking bal-balan, Dondinho pikantuk pekerjaan panyaring rumah sakit ing pundi piyambakipun damel awis kangge mbiyantu karieripun.

Dondinho ngajar Pele babagan cara sing bener, nglakokake seni ngibadah, nggunakne paha bahu kanggo ninggalake para pembela mati, lan ngganti kanthi cepet kanggo para pembela outmaneuver. Lan liwat lan ngluwihi aspek teknis bal-balan, Pele sinau. Dheweke ngerti carane dadi wong nyata nalika mbuwang wektu karo bapakne. Pele muda nemu kabungahan lan semangat saka tukar-tontonan dolanan karo kanca-kancane. Menapa malih, piyambakipun tresna sanget amargi bapakipun nate nganggep pendapatipun kanthi temenan, kados piyambakipun dados pria.

Nalika Dondinho kerja ing bangsal, dheweke bakal reminisce babagan pemain-pemain sing misuwur dheweke wis ngadhepi, lan ngomongake adhine dhewe, sing wis nunjukake janji luar biasa minangka pemain sepakbola nanging tewas ing 25.

Kathah kariripun mboten pepak. Nanging kita ngerti manawa kira-kira rolas taun ing lapangan bal-balan dubur Brasil, Dondinho ngatur gol 893 ing game 775 tanpa 19 ing game 6 kanggo Brasil.

Dondinho minangka nomer klasik 9, déné putrané Pele main minangka nomer 10. Pele milih peran sing luwih jero lan bisa ngancurake serangan lan uga maju.

Saiki iki rekaman. Dondinho tau ngetung lima gol kanthi kepalane ing salah siji pertandhingan. Pelé wis tansah ngupaya ngalahake rekor kasebut nanging ora bisa ngetokake karir. Tujuane Dondinho isih tetep ora kacathet lan ora bisa dipercaya. Nalika ditakoni, Pele tau ngandika; "Mung dewe bisa njelasno carane bapaku nindakake kuwi."

Kapinteran Dondinho mung bisa ditulis ing kene amarga kita wis ngelingi nalika nulis babagan putrane Legendaris 'Pele'. Dondinho urip ing taun 89. Panjenengané tilar donya ing 16 November 1996 ing São Paulo.

Fakta Cerita Pele Anak Untold -Urip Keluarga

MOTHER: Pele duweni ibu overprotective jenenge Ibu Celeste Arantes. Dheweke tau dadi prawan sadurunge ngonversi dadi garwane omah. Iku wis ngandika konco saben wong gedhe iku wanita sing luwih gedhe. Kasus iki, iku ibu sing luwih gedhe.

"Ibu kula wanita ingkang sae," ngandika Pelé. "Dheweke tansah peduli babagan kulawarga lan pendhidhikan, lan dheweke ngajari kula carane ngormati wong. Dheweke menehi kula kesempatan kanggo mangerteni carane ngormati wong. "

Padha banget cedhak kaya Pele uga cedhak karo bapakne. Ingkang paling penting, ibuné ora sengaja melu karo Pelé dadi pemain bal-balan. Dona Celeste, sing tansah nonton anak-anake, weruh sepak bola minangka loro "Pengungsian mati-akhir" lan "Dalan sing bener kanggo mlarat." Dheweke kepengin nggoleki Pelé kanggo fokus marang pasinaon.

Dheweke kaya malaekat lungguh ing pundhak Pele, tansah nyemangati dheweke kanggo nindakake bab hak, moral, lan mbangun. Miturut Pele, "Ing taun-taun awal, nalika dheweke nangkep kula main bal-balan, dheweke bakal menehi kula lashing apik. Lan kadhangkala luwih elek! "

Fakta Cerita Pele Anak Untold -Urip Hubungan

Pernikahané sing sepisanan karo Rosemeri dos Reis Cholbi ing 1966.

Pasangan iki diberkahi karo loro putri. Dheweke pegatan ing 1982. Saka 1981 nganti 1986, dheweke secara romantis melu karo Xuxa, dheweke mbantu dadi modhél. Xuxa mung umur 17 nalika dheweke mulai tanggal.

Ing 1994, dheweke nikah karo psikolog lan penyanyi Injil Assíria Lemos Seixas. Pelé wiped nangis nalika ngelingi lelampahane kepengin nalika nikah karo Assiria Seixas Lemos ing April 30, 1994 ing pesisir Recife, Brasil.

Luwih saka polisi negara 170 njaga pasangan lan tamu 300 ing Gereja Episcopal Anglikan. Iku perkawinan kaping loro kanggo loro-lorone. Dheweke nglairake anak kembar, Yosua lan Celeste. Padha dipisahake ing 2008.

Ing Juni 2016, Pele, 75, nikah karo Marcia ing upacara agama cilik ing Guaruja ing pesisir Sao Paulo, Brasil.

Bintang pensiun wis hubungan karo Marcia sajrone nem taun sadurunge nikah.

Fakta Cerita Pele Anak Untold -Lifestyle

Nalika nerangake gaya urip, sawetara atribut Pele bisa dirasakake. Pisanan, dheweke tresna marang posing kanggo gambar. Ing ngisor iki ana Pelé sing apik banget ing ngarep Mercedes-Benz ing 1970. Gambar-gambar cerah dheweke, amarga drama ing lapangan dheweke entuk julukan "O Rei Pelé," sing tegesé "Raja Pelé."

Ngomong Gaya Hidup, titik liyane sing perlu dicathet. Dheweke seneng muter gitar. Ing foto ing ngisor iki, Pelé ngendhakake dening kolam renang hotel kanthi gitar sawise Piala Donya 1970 ing Meksiko. Turnamen kasebut minangka musik ing kupinge, nalika Brasil nylaim judhul Piala Dunia kaping telu.

Fakta Cerita Pele Anak Untold -A Target Media & Treasure Nasional

Pelé mesem nalika ngumbah ing jedhing ing Mei 1963. Panjenenganipun minangka target media ing pundi piyambakipun tindak, dados pemain bal-balan ingkang paling legendaris.

Pamrentah Brasil nyatakake Pelé minangka kandhang nasional resmi ing 1961 kanggo nyegah dheweke ora ditransfer saka negara kasebut.

Fakta Cerita Pele Anak Untold -Tresna kanggo Neymar

Loro-lorone paling apik kanca lan ora bisa dipisahake. Miturut Neymar, "Titik ngowahi uripku nalika raja sepak bola, Pele nimbali aku. Panjenenganipun nyuwun pangapunten dhateng Chelsea ". Neymar wis tau digambar muter karo legenda. Pele percaya Neymar mung kudu ngupgrade kemampuan gawangnya kanggo ngatasi pencetak gol kabeh Real Madrid, Cristiano Ronaldo.

Fakta Cerita Pele Anak Untold -Perang Sadulur Cease Fire

Kanggo supaya dhuwit sing digulung, sebagian bakal dibayar Pele kang bayaran, sebagean kanggo nggawe dhuwit kanggo klub saka aset hadiah, Santos ngunjungi donya sing main kanggo kanca-kanca, kanthi biaya domestik. Siji loropaken ing Lagos, Nigeria nimbali loro fraksi ing Perang Sadulur Nigeria kanggo nelpon gencatan senjata 48 supaya bisa nonton dheweke muter. Loro-lorone pasukan pemberontak Federal lan Biafran Nigerian nonton mirsani Pele nalika ngunjungi bangsa sing ditembak perang. Pele kaget nalika ningali Nigeria sepisanan.

Fakta Cerita Pele Anak Untold -Awal Karir & Prestasi

Pele ditandatangani dening Santos nalika dheweke dadi 15. Dheweke mencetak papat gol nalika debut liga ing pertandhingan nglawan FC Corinthians ing September 7, 1956.

Dheweke produktif sanajan isih muda, ngepalake Tim Nasional Brasil 1958 menyang jawara Piala Dunia sing luwih dhuwur ing Swedia ing umur 17.
Ing 17, Pele dadi pamenang paling enom saka Piala Donya. Dheweke uga mencetak gol kaping pitu ing final nglawan tim asal Swedia. Gagasan pertandhingan kapisanan ing pundi piyambakipun nggelindingi bal nalika pertandhingan volleying menyang pojok net, dipilih minangka salah sawijining gol paling apik ing sajarah Piala Dunia.

Sasampuning gol kapindo Pelé, pemain Swedia Sigvard Parling bakal banjur komentar; "Nalika Pelé damel gol kaping lima wonten ing Final, kula kedah jujur ​​lan ngendika"

Ing Piala Dunia 1958, Pelé wiwit nganggo jersey kanthi nomer 10.

Pelé uga main ing South American Championship. Ing Kompetisi 1959 piyambakipun dados pemain paling apik ing turnamen kasebut lan minangka panyokong paling inggil kanthi gol 8, nalika Brasil langkung sae sasampunipun kalah ing turnamen kasebut.

Dhèwèké main kanthi produktif, dheweke dikenal kanthi kemampuan kanggo ngantisipasi lawan-lawan ing wilayah kasebut lan ngrampungake kemungkinan kanthi tantangan sing kuat lan kuat kanthi mlaku.

Fakta Cerita Pele Anak Lagi Untold
Pele's Distinctive of Play

Ing Santos, Nopember 19 dikenal minangka 'Pele Day' kanggo ngrayakake ulang tahun tumrape 1,000th.

Fakta Cerita Pele Anak Lagi Untold
Pele 1000 Goal Mark

Pele minangka pemain kaping lima ing daftar pandhuan Piala Dunia kabeh bebarengan karo 12 - lan pemain paling dhuwur nomer loro saka Brasil, yaiku Ronaldo.

Fakta Cerita Pele Anak Lagi Untold

Nalika Pele pensiunan, JB Pinheiro, duta besar Brazil kanggo Perserikatan Bangsa-Bangsa, ngendika: "Pele main bal-balan kanggo 22 taun, lan ing wektu kuwi dheweke luwih akeh ngenalake persahabatan lan fraternity donya tinimbang para duta liyane ing ngendi wae."

Pele damel hat-trik 92, lan damel 4 gol ing 31, lima ing enem kesempatan, lan nalika damel wolung wonten ing pertandhingan. Lan akeh gol Pele sing dicetak kanthi tendangan sepeda.

Fakta Cerita Pele Anak Lagi Untold
Pele: The Kick Master Basikal

Pele damel gol kaping tiga utawi langkung nalika nyerang 129. 1 ing gol karir. 1, 280 ing 1, 360 game. Dheweke uga ngrekam rekor dunia kanggo trik kupluk. 92 ing total. Pele ora pracaya marang penalti. Dheweke tau ngandika: "Paukuman minangka cara kanggo ngetung."
Ing 1997, Pele diwenehi Knighthood Inggris. Dheweke diangkat dadi Menteri Olahraga ing Brasil ing 1995, ditawarke nganti 1998. Dheweke diangkat dadi atlet abad dening Komite Olimpiade Internasional (IOC) ing 1999. Pele diangkat dadi Bal-balan Bal-balan Nasional ing 1999.

Fakta Cerita Pele Anak Untold -Pria tanpa Jersey

Nalika Pele main kanggo New York, akeh mungsuhé pengin ngowahi klambi karo dheweke supaya klub kasebut kudu menehi lawan saben klambi sawise saben pertandhingan. "Pele minangka atraksi utama," ngandika Gordon Bradley, salah sawijining pelatih klub nalika iku. "Kadhangkala, kita kudu njupuk kaos 25 utawa 30 karo kita kanggo pertandhingan - yen ora, kita mesthi ora bakal metu saka stadion urip."

Fakta Cerita Pele Anak Untold -Ora dadi kanca kanggo Maradona

Pele lan Maradona ora seneng kanca. Ing 2010, Pele ngandika saka Argentina: "Dheweke ora dadi conto apik kanggo para muda. Dheweke duwe hadiah saka Allah sing bisa muter bal-balan, lan mulane dheweke pancen lucky. "

Jawaban saka Maradona: "Sapa sing peduli apa sing disebut Pele? Dheweke kagolong museum. "

Fakta Cerita Pele Anak Lagi Untold
Persaingan Pele / Maradona

Pele ngandika ing 2006: "Kanggo 20 taun padha takon kula pitakonan sing padha, sing paling gedhe? Pele utawa Maradona? Aku takon yen kabeh sing kudu dilakoni yaiku bukti-bukti - kepiye manawa gol bisa dicetak nganggo sikil tengen utawa karo kepleset? "

Fakta Cerita Pele Anak Untold -Duta Besar Goodwill PBB

Juru wicara lan uga atlet, Pelé nyiyapake kampanye anti-narkoba sadurungé pertandingan karo Diego Maradona lan Michael Platini ing Mei 23, 1988 ing Prancis. Dheweke nggunakake jenenge kanggo nggawe bedane sawise bal-balan, dadi duta besar kanggo ekologi lan lingkungan PBB.

Fakta Cerita Pele Anak Lagi Untold
Pele: Duta Besar Goodwill PBB

Pele wis kerja minangka Duta Besar Goodwill UNICEF lan dadi duta besar Perserikatan Bangsa-Bangsa, nggarap lingkungan kanggo njaga lan ngrebut korupsi ing Brasil.

Fakta Cerita Pele Anak Untold -Game Video Dijenengi Sawise Dheweke

Pele duwe video game sing dijenengi sawise dheweke bali ing 1980s disebut 'Pelé's Soccer'. Sawijining game bal-balan kanggo Atari 2600, lan bisa dadi game video dasi paling tuwa. Game ngidini sampeyan gol ing Amérika Kidul.

Fakta Cerita Pele Anak Lagi Untold
Pele's Soccer Game

Nalika main, sampeyan miwiti pisanan ing lurung-lurung ing Brazil, lan nglakoni tembakan trick kanggo ngalahake kiper. Banjur, lelungan menyang tetanggan anyar ing dalan menyang stadion gedhe.

Fakta Cerita Pele Anak Untold -Ngundakake Boot

Nalika dipersembah ing game nalika Meksiko '70, Pele nedahaken wasit ingkang kedah dipunanggep. Kamera kasebut nyedhiyakake kanggo mbukak boots Puma sing maju - perusahaan kasebut banjur ngalami dorongan dodolan ageng.

Loading ...

NANGGUNG JAWABAN

Mangga ketikno komentar sampeyan!
Mangga ketik jeneng sampeyan ing kene