Fakta Ronaldo Luis Nazario de Lima Ditambah Untold

Fakta Ronaldo Luis Nazario de Lima Ditambah Untold

LB nyedhiyakake Kisah Penuh babagan Legenda bal-balan sing paling misuwur kanthi jeneng Pangguna; 'Fenomeno'. Kisah Kanak-kanak Ronaldo Luis Nazario de Lima lan Fakta Biografi sing Bukak nggawa sampeyan akun lengkap babagan acara penting wiwit cilik nganti tanggal.

Analisis kasebut nyakup crita urip sadurunge misuwur, urip kulawarga lan akeh fakta sing ora dingerteni OFF lan ON-Pitch. Ayo Mulai.

Fakta Ronaldo Luis Nazario de Lima Ditambah Untold -Awal Masa Siaga

Ronaldo Luis Nazario de Lima lair tanggal 18 September 1976 ing Rio de Janeiro, Brasil dening bapake, Nelio Nazario de Lima, Snr lan ibune, Sonia dos Santos Barata. Dheweke anak nomer telu saka pasangan kasebut.

Ronaldo Luis Nazario de Lima asale saka kulawarga sing mlarat sing ora gelem sekolah. Dheweke diakoni minangka bocah cilik nalika umur pirang-pirang taun biasane ing bidang akademik. Kemajuan lan kinerja sing apik ing sekolah tekan puncak nganti umur 11 taun nalika kedadeyan sing ora dikarepake.

Wong tuwané, Nélio Nazário de Lima lan Sônia dos Santos Barata, pisah lan lunga ing pirang-pirang cara nalika isih umur 11 taun. Amarga ora ana sing ngrawat, Ronaldo Luis Nazario de Lima kudu mandheg sekolah. Kaya nalika semana, siji-sijine cara kanggo entuk dhuwit yaiku main kompetisi bal-balan ing lurung-lurung. Dheweke nemokake katresnan ing bal-balan kanggo nggoleki urip.

Fakta Ronaldo Luis Nazario de Lima Ditambah Untold -Hubungan lan Family Life

Kehidupan hubungan Ronaldo Luis Nazario de Lima dadi umum ing taun 1997 nalika dheweke ketemu model lan aktris Brasil Susana Werner sing dikagumi saka sinetron televisi Brasil sing misuwur sing diarani 'Malhacao'.

Hubungan Ronaldo karo Susana Werner.
Hubungan Ronaldo karo Susana Werner.

Panjaluke sing ditampilake ing telung episode dileksanakake. Wong loro padha jatuh cinta nalika ketemu. Iki nyebabake hubungan jangka panjang sing langgeng nganti wiwitan 1999.

Mungkasi siji hubungan tegese awal liyane kanggo striker sing nemokake dheweke dadi puncak dhaptar wanita sing pengin. Ing pungkasan taun kasebut, Ronaldo tresna karo mantan pemain bal-balan Brasil Milene Domingues.

Hubungan Ronaldo karo Milene Domingues.
Hubungan Ronaldo karo Milene Domingues.

Ora butuh wektu sadurunge dheweke meteng. Sawise ngerti yen dheweke ngandut, Ronaldo nggawa dheweke ganti. Kalorone omah-omah ing wulan April, 1999. Ing tanggal 6 April 1999, Milene nglairake putrane pertama Ronaldo, Ronald ing Milan.

Ronaldo lan Milene, nampani anake.
Ronaldo lan Milene, nampani anake.

Perkawinane suwene 4 taun banjur pisah. Ing taun 2005, Ronaldo dadi tunangan karo model Brasil lan MTV Star Daniela Cicarelli sing meteng nanging ngalami keguguran.

Ronaldo lan Daniela.
Ronaldo lan Daniela.

Hubungane paling cedhak. Suwene mung telung wulan sawise upacara manten mewah sing regane udakara 700,000 poundsterling.

Ing taun sing padha, 2005, Ronaldo nglakoni tes paternity lan dheweke bisa dadi bapak kanggo bocah lanang sing jenenge Alexander.

Ronaldo lan Alexandra.
Ronaldo lan Alexandra.

Bocah iki lair sawise hubungan singkat antarane Ronaldo lan Michele Umezu, pelayan basa Brazil kang pisanan ketemu ing Tokyo, ing 2002.

Ronaldo lan Michele.
Ronaldo lan Michele.

Skandal: Ing April 2008, Ronaldo melu ing skandal sing nglibatake telu transvestite pelacur sing dheweke ketemu ing klub wengi sing ana ing kutha Bandung Rio de Janeiro. Sawise ngerti yen dheweke sah lanang, Ronaldo nawakake $ 600 kanggo dheweke. Salah siji saka telu, sing saiki wis tilar donya Andréia Albertini nuntut $ 30,000. Dheweke banjur mbukak kasus kasebut menyang media. Perkawinan karo Maria Beatriz dibatalake langsung sawise skandal kasebut. Sawise klarifikasi babagan masalah kasebut, hubungane dilanjutake maneh. Wektu iki, katresnan ngentekake dheweke.

Ronaldo lan Maria.
Ronaldo lan Maria.

Dheweke metu karo dheweke ing publik lan entuk kabeh donya ngerti dheweke bakal nggoleki maneh.

Ronaldo lan Maria (Cinta Urip).
Ronaldo lan Maria (Cinta Urip).

Ing 24th 2008 Desember, Maria Beatriz Antony nglairaké putriné sing sepisanan, Maria Sophia, ing Rio de Janeiro.

Ing April 2009, kabeh kulawarga pindhah menyang sing anyar penthouse ing São Paulo. Ing 6 April 2010, Maria Beatriz Antony nglairaké anak kaping pindho, Maria Alice ing São Paulo. Kanthi mengkono, Maria Alice lair ing dina sing padha, watara taun 10 sawisé kakangné Ronald lair.

Sawise konfirmasi anak kaping papat, Ronaldo nyatakake ing 6 Desember 2010 yen dheweke wis tau duwe vasektomi, kanggo "nutup pabrik", rumangsa yen duwe anak papat wis cukup.

Ronaldo Nazario de Lima lan Kulawarga.
Ronaldo Nazario de Lima lan Kulawarga.

Fakta Ronaldo Luis Nazario de Lima Ditambah Untold -Hubungan karo Putra Tua, Ronald.

Dheweke kekancan paling apik. Ora ana kahanan sing durung mesthi babagan maskulinitas. Ora ana macem-macem emosi sing durung ditemtokake ing antarane Ronaldo (bapak) lan Ronald (Son).

Kaya Rama Kaya Putra- Ronaldo lan Ronald.
Kaya Rama Kaya Putra- Ronaldo lan Ronald.

Ronald akeh banget saka bapakne, utamane ing babagan nyediakake, nurturing lan bimbingan.

Fakta Ronaldo Luis Nazario de Lima Ditambah Untold -Awal Mula Sepak Bola

Ora ana siji wulan 6 sawise main bal-balan, Ronaldo Luis Nazario de Lima dadi anggota rutin kabeh pertandingan bal-balan sing diatur ing wilayah lokal. Dheweke nampa dhukungan saka kanca lan tangga teparo sing ngerti kahanane lan pengin dheweke maju kanthi cepet. Wiwitane bal-balan awal diwiwiti ing lurung-lurung Bento Ribeiro, sawijining pinggiran Rio De Janeiro. Iki uga minangka papan nalika pamindhahan fenomenal dadi pucuk bal-balan global diwiwiti.

READ  Roberto Carlos Masa Nyata Story Plus Untold Biography Facts

Ronaldo nggunakake kabeh kesempatan sing diwenehake kanggo nampilake katrampilan ing dalan sing revolusioner ing lapangan. Kerjayane bisa ngasilake nalika dikatutake legenda Brasil Jairzinho sing nalika semana dadi pelatih bal-balan lan pramuka. Sawise nyekseni potensine, Jairzino nyaranake umure 16 taun kasebut marang mantan klub Cruzeiro.

Ing musim debute karo klub kasebut, Ronaldo nggawe rekor kanthi nyetak 44 gol sing nggumunake ing 44 pertandingan. Akselerasi sing nyuda, keseimbangan awak sing kuat, lan teknik kontrol sing apik ditambah teknik sing nyenengake kabeh para pemain bal-balan lan penggemar. Kinerja terus-terusan mbantu klub kasebut dadi juara Piala Dunia kaping pisanan ing taun 1993. Ing sawetara wektu, kabeh wong wiwit ngarani dheweke 'Pele Anyar ' thanks kanggo pola bal-balan sing meh podho karo Pele nalika dheweke mulai ing umur sing padha ing 1958. Ora suwe sadurunge Ronaldo entuk pangenalan nasional nalika umur 17 taun.

Moreso, kinerja dheweke menehi tiket otomatis menyang Piala donya 1994 sing dianakaké ing Amerika Serikat. Sanajan dheweke nonton kompetisi saka bangku minangka mungsuhé menangaké Piala.

Ora suwé, tembung saka bakat gedhe Ronaldo nyebar menyang pesisir Eropah amarga papane ing Piala Dunia 1994 Brasil, lan dheweke pungkasané dibintangi déning Piet De Visser sing apik, minangka salah sawijining pramuka paling apik ing bal-balan sing sadurunge narik kawigatene Ronaldo compatriot Romário.

Kinerja ing tingkat lokal ngasilake transfer marang PSV Eindhoven sawisé Piala Dunia.

Ronaldo nampa amarga dadi tradhisi kanggo para pemain saka Brasil cenderung lunga menyang Holland utawa Prancis kanggo sinau game Eropa sadurunge pamindhahan gedhe. Ronaldo sukses banget nalika kontrak kasebut didol menyang PSV Eindhoven ing Walanda ing taun 1994, kanthi rata-rata meh kabeh gol saben pertandingan nglawan kompetisi Eropa paling dhuwur.

Dheweke ngenteni rong musim ing PSV Eindhoven nyetak 54 gol ing 57 game.

Fakta Ronaldo Luis Nazario de Lima Ditambah Untold -Taun kenangan 1996

Nalika musim panas taun 1996. Setahun umume kedadeyan. Setahun Michael Johnson menang emas dobel ing Olimpiade Atlanta. Setahun Inggris dadi tuan rumah lan meh tekan final Kejuaraan Eropa. Setahun limang bundhas masalah sing diarani The Spice Girls diluncurake kanggo ngandhani apa sing dikarepake, apa sing sejatine dikepengini. Setahun Hotmail nembe ditemokake. Setahun, Fugees mateni kita kanthi lembut karo lagu kasebut. Setahun Nelson Mandela mundur dadi perdana menteri ing Afrika Selatan. Setahun Pangeran Charles lan Putri Diana mlebu tangani surat cerai.

Ndhuwur kabeh,
iku setaun jeneng Ronaldo Luis Nazario de Lima dadi jeneng kluwarga kanggo dadi perhatian global. Iki minangka taun Barcelona nyulik bocah cilik sing umure 19 taun (Ronaldo Luis Nazario de Lima) saka PSV Eindhoven sing bisa ngetung gol kanthi seneng-seneng.

 Iku sak wektu iki sing Sir Bobby Robson lan Jose Mourinho nyambut damel kaliyan Ronaldo minangka manajer Barcelona lan asisten manager.

Sampeyan Ronaldo mung bakal tetep karo Barcelona kanggo musim siji, nanging wis menehi pengaruh marang wektu karo klub.

Ronaldo mimpin klub kasebut ing Piala UEFA Cup Winners 'lan kamulyan Copa del Rey.

Panjenengan piyambakipun badhé nilaraken Barcelona sasampunipun musim punika, ananging wonten pengaruh wonten ing klub kasebut. Dheweke nyetak gol 47 ing game 49 lan uga dadi pemain paling enom sing tau menangake pamuter donya FIFA taun penghargaan, rekor sing tetep tanggal.

Ing umur 20, Ronaldo nampilake standar finishing dunya sing durung tau ditliti.

Ing tembung ... "Aku kepengin nyeleh gol sawise nglampahi kabeh pemain pertahanan lan uga penjaga gawang. Iki ora sandi khusus, nanging sandi pakulinan. "Ronaldo.

Fakta Ronaldo Luis Nazario de Lima Ditambah Untold -Inter Milan Call

Dhuwit diwiwiti kanggo ngomongake bal-balan ing taun 1998. Taun iku, Barcelona nampa tawaran rekor donya kaping X saka £ 18 saka Inter Milan kanggo Ronaldo.

Ora ana sing mundur saka tantangan, Ronaldo nuli pindhah menyang raksasa Italia. Musim debut iku khas saka apa sing diarepake donya saka pemain star - 34 gol liyane, lan luwih akeh rekor sing rusak.

Ronaldo dadi pemain pisanan sing tau menangaké piala FIFA World Player of the Year, nalika uga nggayuh gelar Ballon D'or.

Fakta Ronaldo Luis Nazario de Lima Ditambah Untold -Final Piala Dunia 1998

Wiwit final Piala Dunia lunga, sing metu ing 1998 antarane Brasil lan Prancis ora bisa duwe naskah sing luwih apik. Nalika Brasil ngupaya kanggo mempertahankan mahkota sing padha menang ing 1994, Prancis lagi main ing ngarep, looking kanggo menang piala Golden kanggo pisanan. Game kasebut uga nyelehake loro legenda sing njupuk siji liyane, kanthi Zinedine Zidane ngalahake Ronaldo ing Brasil, sing uga ana ing kontroversi sing ngilangi kabeh penggemar sing bingung.

READ  Fajar Oliseh Delengen uga

Coba mangkene iki- Ronaldo, bocah emas Brasil sing dijaluk kanggo ngalahake tim kasebut marang Prancis sing lunga maneh sing lara sadurungé game kasebut.

Laporan iki langsung digawe kanggo crita anyar sing striker wis nandhang perih. Panyebab liyane diterangake, wiwit saka keracunan pangan kanggo masalah pribadi ing urip katresnan. Banjur, bebener sing nyedhiyakake uga diungkapake dening dhokter tim Brasil, Lidio Toledo: Ronaldo wis ditantang menyang rumah sakit sawise nandhang kejang nalika turu ing wayah wengi sadurunge final.

Dheweke dikalahake saka tim sepisanan lan dikirim menyang rumah sakit mung kanggo gawe bali dramatis menyang menit sadurunge.

Nanging ana liyane twist ing dongeng. Ronaldo ora bisa ngilangi piala lan kinerja ing ngisor iki saka striker sing ngijini Zinedine Zidane kanggo ngasilake kaping pindho ndadekake Prancis menyang kamenangan 3-0 ing Brasil.

"Kita kalah Piala Donya, nanging aku menangake cangkir liyane - uripku"Ronaldo (udakara Final Piala Dunia 1998).

Fakta Ronaldo Luis Nazario de Lima Ditambah Untold -Kisah Kanker

Akeh pemain bal-balan sing gedhe banget duwe cedera ngancam karir. Michael Owen, wong sing kepengin banget amarga kecepatan kilat, ngadhepi cedera sing padha karo Ronaldo lan dheweke ora bisa bali dadi setengah pemain sing dhewek tau. Paul Gascoigne, kayu jati Tiger, Joe Cole, Gary Neville lan atlet-atlet liyané wis ciloko pungkasan lan ora bisa bali menyang bentuk sing paling apik.

Ana garis tipis sing misahake gedhe, saka liyane. Iku temtunipun minangka tugas keras kanggo dadi sing paling apik. Apa sing luwih angel? Kanggo dadi sing paling apik, tiba, ditulis, banjur munggah dadi paling apik maneh. Iki crita Ronaldo Luis Nazario de Lima.

1998 WORLD CUP KARYAWAN DAN PELUANG- Dheweke tatu ing tubrukan karo penjaga Perancis, Barthez ing Piala Dunia 1998.

 Panjenengané banjur mundur dendam marang Barthez, sing wis mateni lan ngalami cedera ing final Piala Dunia 98, kanthi trick hatir menyang Manchester United sing entuk dhukungan saka Old Trafford setya.

THE 1999 / 2000 INJURY AND COMEBACK- Tanggal 21 Novemberst 1999, ana tragedi maneh, nalika Ronaldo pecah tendon lutut nalika main ing pertandingan Serie A nglawan Lecce.

Sasampunipun operasi lan 5 sasi rehabilitasi, Brasil damel kemba wonten ing final Coppa Italia nglawan Lazio, ananging wonten pangarep-arep babagan karier padhepokan ambruk sawisé panjenenganipun nandhang lara ingkang angka kalih, langkung serius kanthi lutut ingkang sami sasampunipun namung menit 7 ing lapangan . Dheweke digawa dening stratcher.

Dheweke ora bakal main maneh nganti pungkasan mangsa 2001 / 2002. Miturut pratelan, dheweke metu setahun. Dheweke mung ngetokake 16 pertandingan lan mung ngetokake gol 7 kanggo Inter musim kasebut.

Fakta Ronaldo Luis Nazario de Lima Ditambah Untold -Kirim Inter Milan

Sawise pulih, Ronaldo ngupayakake cukup kanggo ngarih-arih manajer Brasil Luiz Felipe Scolari supaya dikatutake dheweke ing skuad Piala Dunia 2002 ing Jepang / Korea. Sawise ngrampungake game kanggo ngganti ketergantungan marang kacepetan lan ketangkasan, Ronaldo dadi pemain liyane nalika pasca-cedera. Dheweke luwih ngandelake kekuwatan lan target sing luwih apik. Iki dheweke entuk liwat pengalaman. Dheweke ngumumake gaya main sing anyar kanthi efek sing nemen - nuntun Brasil menyang final maneh lan gelut karo Jerman. Kabeh obrolan sadurunge pertandingan fokus ing Ronaldo kanggo ngatasi dhemit saka taun 1998 - lan dheweke bisa ngalahake dheweke.

 Brasil ngumumake gaya barunya ing Piala Dunia 2002 kanggo efek sing ngancurake ing ngendi dheweke dipandu Brazil menyang final Piala Dunia lan nyetak gol 2. Panjenenganipun damel gol 8 ing turnamen kasebut lan menangaken MVP. Dheweke uga menangake pemain donya FIFA lan Laureus bali ing taun kuwi.

Prestasi dheweke entuk dhuwit transfer rekor donya liyane, wektu iki € 39 yuta, nalika Real Madrid nambahake dheweke menyang garis Galacticos sing terus berkembang. Senadyan ora dikalahake nganti pertengahan Oktober, peminat Real Madrid nampi Ronaldo kanthi resepsi pahlawan - nyritakaken asmanipun wonten ing pertandhingan ingkang boten naté rawuh lan ngrusak rekor kanggé penjualan. Ronaldo ngucapake matur nuwun marang para fans karo gol 2 nalika debut. Panjenengané banjur nyumbang gol 30 ing dalan kanggo menang La Liga karo Madrid.

Senajan suksesi cedera, Ronaldo bakal ngetung gol 104 ing game 184 kanggo Madrid ing taun 5 ing klub.

Fakta Ronaldo Luis Nazario de Lima Ditambah Untold -Kirim Era Madrid (Krisis Cederis lan Comeback)

Ronado ambruk karo manajer Madrid Fabio Capello ing 2006, lan sawise penandatanganan Ruud Van Nistelrooy saka Manchester United, dina ing Bernabeu diétang.

READ  Fakta-fakta Biografi Dennis Bergkamp

Ing Januari 27th 2007, Ronaldo nandatangani kontrak karo AC Milan kanthi tawaran € 7.5 yuta.

Ing Februari 13th 2008, ing pertandhingan liga nglawan Livorno, Ronaldo mundur ing lapangan sasampunipun nandhang ligamen lutut pecah sasampunipun upaya mbebasaken bal.

Ronaldo wis kaping teluné nandhang lara kuwi, lan malah Milan Fitness Lab ora kuwat nyathet banget. Milan ora bisa gawe kontrak maneh ing akhir musim sanajan ana gol 8 ing game 20.

Miturut Ronaldo, "Uripku tansah dadi tantangan lan aku siap banget psikologis, nanging iki minangka tantangan paling gedhe saka uripku." - Ronaldo

Ronaldo sumpah kanggo mbuktèkaké saben wong sing salah lan bali saka cedera sing ngalangi karir ketelu. A bali menyang tanah air dheweke ndhelikake tandha bintang kanggo Korintus, ing ngendi dheweke nampi pahlawan kanggo nuli ngumukake.

Sanajan wis mandheg suwene 13 wulan, Ronaldo ngrewangi 30 gol sajrone 55 penampilan, ngrewangi tim dadi liga lan dadi piala kaping pindho. Uga ana panjaluk maneh supaya dheweke dikembalikan menyang skuad Brasil maneh kanggo Piala Dunia 2010. Iki ora ngatasi.

Fakta Ronaldo Luis Nazario de Lima Ditambah Untold -Ngatur Piala Donya Terakhir

 Ronaldo main ing Piala Dunia 2006 senadyan mamang bakal dikalahake amarga kebugaran lan bobot. Dheweke sukses ngalahake rekor Gerd Muller lan dadi pencetak gol paling cepet ing donya kanthi gol 15.

Panjenenganipun ngrampungaken kanthi sae, kanthi tujuan kangge ndamel merek dagang nglawan Ghana nalika Juni 27th, nyabetaken gol 15th ing turnamen final Piala Dunia. Brazil bakal dikalahake dening Prancis ing babak final.

Fakta Ronaldo Luis Nazario de Lima Ditambah Untold -Nangani Masalah Bobot

Ronaldo, berjuang kanthi entuk bobot akeh ing bagian kariré.

Pemeriksaan medis ngandhakake yen dheweke duwe hipotiroidisme - penyakit sing kena pengaruh metabolisme awak.

Miturut Ronaldo, "Sawise ujian medis, aku nemokake yen nandhang keluhan sing diarani hipotiroidisme, sing nyuda metabolisme sampeyan, lan kanggo ngontrol, aku kudu njupuk sawetara hormon sing ora diidini ing bal-balan amarga anti-doping (aturan). Aku wedi karierku wis meh pungkasan. ”

Nanging, Ronaldo janji karo para penggemar supaya terus gelut amarga nyuda bobot awak. Sampeyan, Dheweke ora nate menehi jaminan marang dheweke. Ing sawetara titik, kabeh wong entuk kabeh pangarep-arep ilang sawise akeh perjuangan.

Dheweke ora tau nyambut gawe cukup maneh.

Fakta Ronaldo Luis Nazario de Lima Ditambah Untold -Ngumumake pensiun

Pemain dunia FIFA kaping telu ing taun Ronaldo ngumumake pensiun saka bal-balan ing dina Senen tartamtu sing diarani konferensi pers emosional sing mungkasi karier 18 taun. Ronaldo pungkasane ngumumake pensiun ing Februari 2011.

Miturut Ronaldo- "Karirku apik lan apik banget. Aku wis akeh kekalahan nanging kemenangan tanpa wates. Susah banget kanggo ninggalake sesuatu sing nggawe aku seneng banget. Mental, aku pengin terus, nanging aku kudu ngakoni yen aku kalah perang menyang awakku. ”

Fakta Ronaldo Luis Nazario de Lima Ditambah Untold -Donya sing ora adil (mbandingake karo Cristiano Ronaldo)

Ingkang sepisanan ingkang wonten ing pikiran kita nalika nyebataken asma Ronaldo inggih punika Cristiano Ronaldo, Cr7, Cr9. Luis Nazario De Lima Ronaldo biasane disebut minangka, 'Fat Ronaldo', 'Mota (lemak) Ronaldo', 'Mottai (bald) Ronaldo', 'Ronaldo rambut tipis', 'Ronaldo liyane'.

Akeh penggemar saka Ronaldo de Lima saora-oran seneng banget nalika wong sing gedhe kaya dheweke wis kurang ing tingkat sing luwih dhuwur lan ora dikira amarga apa sing wis diraih, nanging kanggo apa bobote utawa balapane. Iki minangka salah sawijining alesan kenapa LifeBogger wis mutusake kanggo njupuk wektu lan nulis babagan pemain sing mbokmenawa minangka inspirasi paling gedhe kanggo pemain bal-balan.

 Saiki kita takon sampeyan, sampeyan bakal ngelingi Ronaldo kanggo bobot, utawa kanggo goal scoring rate? Apa sampeyan bisa ngelingi dheweke apa sing ditindakake marang rambute utawa apa sing bisa dilakoni karo sikilane?

Ing wektu liya wong ngandhani Ronaldo, bakal sampeyan mikir pemain sayap Portugis sing wis menangaké pamuter pemain donya FIFA sapisan utawa wong Brasil sing wis menang kaping telu ?. "Selehake komentar sampeyan ing ngisor iki babagan iki sawise maca artikel iki".

Fakta Ronaldo Luis Nazario de Lima Ditambah Untold -Rankings LifeBogger

Duwe wis ditulis kanthi prematur kaping telu ing karir, sampeyan saiki ngerti dheweke kepengin mbuktèkake ragu-ragu sing salah. Ing Ronaldo, kita duwe pemain sing wis dipeksa kanggo mbenerake maneh game telu kanthi luka kanggo total kumulatif luwih saka sasi 36. Iki apa sing kita pikirake marang dheweke ing peringkat ngisor iki.

langganan
Menehi saran saka
4 komentar
Gambar
Selanjute Paling Pinilih
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Patriciavanderven
sasi 2 ago

Ronaldo da lima… .kanggo aku siji-sijine Ronaldo kanggo siyempre⚽️

Yh nabil
taun 2 ago

Cr9 yaiku balle kaki gedhe lan sampeyan pancene kanggo gadget iki lan kita seneng karo iku

taun 2 ago

Sing paling apik banget. Aku ngapresiasi maca crita sampeyan. Ronaldo isih gedhe. Thank sharing ing crita.

Dipugar Iphone 5C
taun 2 ago

Cara nyathet kabeh babagan tulisan iki bener-bener sihir, kabeh bisa
gampang ngerti, Thanks a lot.